Hlavní obsah

Silvestra lze tradičně začít slavit také v divadle

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se tradicí, že divadla připravují na poslední den v roce odpolední i večerní představení. A samozřejmě jsou to především komedie. Městská divadla pražská nabízejí v Divadle ABC odpolední i večerní reprízu hudební V+W revue, v Rokoku pak tragikomedii Happy End. A k tomu i prohlídku zákulisí a přípitek.

Foto: Profimedia.cz

Silvestr v divadle se stává tradicí.

Článek

Pražské Národní divadlo zvolilo rodinné odpolední představení baletu Louskáček a Myšák Plyšák, Laterna magika Legendy magické Prahy a Stavovské divadlo úspěšnou Audienci u královny s Ivou Janžurovou v titulní roli.

V Divadle Na zábradlí se trochu netradičně rozhodli pro Mikuláškovu variaci na smrt a umírání s názvem Požitkáři, Divadlo pod Palmovkou rovněž volilo černou komedii o úskalích mužského středního věku FUK! s Jiřím Langmajerem v hlavní roli.

Oblíbené jsou i silvestrovské derniéry – v pražském Divadle v Dlouhé to bude derniéra Dumasových Tří mušketýrů, ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti derniéra Cooneyho komedie Peklo v hotelu Westminster. Na Fidlovačce si diváci mohou zavzpomínat na slavnou filmovou komedii Eva tropí hlouposti, v Klicperově divadle v Hradci Králové zase mohou trochu zabloudit v hororově pohádkovém Českém lese Davida Drábka. Městské divadlo Brno uvede na muzikálové scéně faustovský muzikál Johnny Blue a činohra vánoční crazy komedii Červené komety.

V pražské Státní opeře patří silvestr již tradičně galavečeru se Straussovou operetou Netopýr spojenou s rautem a tancem po představení, v ostravském Národním divadle sázejí na Offenbachovu Krásnou Helenu, v Plzni na Kálmánovu Čardášovou princeznu.

A samozřejmě nebude chybět ani muzikálová klasika – v Opavě to bude nestárnoucí Limonádový Joe, v Olomouci muzikálová klasika My Fair Lady, v plzeňském Novém divadle Sugar. Jak vidno, výběr je pestrý a pro start silvestrovské veselice je návštěva divadla dobrým odrazovým můstkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám