Hlavní obsah

Oceněný Cucák v kinech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý student se zamiluje do své půvabné nevlastní matky, ale je sveden její nejlepší přítelkyní - tak se dá přiblížit námět americké komedie Cucák. Natočil ji Gary Winick, který za ni na americkém festivalu Sundance získal cenu za režii a byl nominován na velkou cenu poroty. Snímek uvede do kin od 9. ledna distribuční společnost Bioscop.

Foto: Daniela Kartáková

Aktéři happeningu hovoří u Kyvadla.

Článek

Titulního hrdinu, citlivého, inteligentního a vnímavého studenta, který mluví francouzsky a zbožňuje Voltaira, ztvárnil Aaron Stanford. Jeho nevlastní matku hraje Sigourney Weaverová, která na stříbrném plátně zkrotila i několik jiných vetřelců Rozhodně mu proto nehodlá padnout do náruče.Po tom však zatouží její kamarádka ve ztvárnění Bebe Neuwirthové.

Komedie s debutujícím mladíkem a zkušenými hollywoodskými hvězdami je dílem dvaačtyřicetiletého nezávislého režiséra a producenta. Winick má na kontě několik úspěšných titulů. České fanoušky na sebe poprvé upozornil právě tímto snímkem uvedeným na MFF v Karlových Varech.

Snímek natočený za pouhé dva týdny na digitální kameru, do něhož autor investoval vedle tvůrčí energie a talentu pouhých 150.000 dolarů (4,5 milionu korun), koupila společnost Miramax za šest milionů dolarů (180 milionu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám