Hlavní obsah

Morricone: Potěšilo mě, jak Tarantino použil mou hudbu

Novinky, Stanislav Dvořák

Skladatel Ennio Morricone uvedl pro BBC, že byl velmi potěšen tím, jak Quentin Tarantino použil jeho hudbu ve filmech Nespoutaný Django a Kill Bill. Zprávy, že ho kritizoval, jsou prý překroucené.

Foto: ČTK - Michal Doležal

Ennio Morricone

Článek

„Byl jsem velmi, velmi polichocen. Fakt, že moje hudba, která byla napsána pro jiné filmy, může být adaptována do poetiky Quentina Tarantina, je pro mě velkým darem,” poznamenal skladatel.

Jeho kritika byla údajně tlumočníkem špatně pochopena. „Jediná věc, kterou jsem kritizoval, je jedna scéna z jednoho filmu, která pro mě byla moc násilná a děsivá. Nemohl jsem se na to dívat.”

Foto: ČTK

Americký režisér Quentin Tarantino

Nyní s Tarantinem poprvé spolupracoval na původní hudbě k filmu The Hateful Eight (Osm hrozných), který by se měl objevit v českých kinech 6. ledna 2016. Americký režisér poprvé objednal pro film kompletně novou symfonickou hudbu, v minulosti vždy používal spíše směs klasického soulu, funky ze staré školy a orchestrálních pasáží.

Morricone uvedl, že ho přesvědčil Tarantinův silný a tlustý scénář. „On přijel za mnou až do Říma, ke mně domů, aby mě přesvědčil. Bylo pro mě velmi snadné říct ano, protože ten scénář byl velmi dobrý, zajímavý a plný detailů.”

Reklama

Výběr článků

Načítám