Hlavní obsah

Festival krátkých filmů míří i do regionů a na Slovensko

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejlepší krátké filmy neboli šortky z celého světa se představí na 11. ročníku Festivalu krátkých filmů Praha, který se uskuteční v kině Světozor od 20. do 24. ledna 2016. Navíc vyjede i do regionů.

Foto: pragueshorts.com

Festival krátkých filmů má už jedenáctý ročník.

Článek

”Desítky snímků diváci uvidí v již tradičních sekcích – v mezinárodní soutěži, v přehledovém programu aktuálních českých filmů nebo v sekci experimentálních filmů Labo. Vrátí se i oblíbená noční show Brutal Relax Show plná nespoutaných filmů pro otrlé diváky,” slíbila Zuzana Janáková.

„Před více než 10 lety jsme hledali způsob, jak se potkávat s diváky Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary také v průběhu roku. Věděli jsme, že o krátké filmy je ve festivalovém programu velký zájem, ale zároveň nám bylo jasné, že  karlovarský festival jim nemůže dát tolik prostoru, kolik by si zasloužily. A tak se zrodil Festival krátkých filmů Praha. Po deseti letech o něj zájem roste a věříme, že se bude ještě dlouho líbit hlavně divákům,“ uvedl prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Best of Brutal

Výběr nejlepších filmů za čtyřletou historii Brutal Relax Show uvidí diváci také v dvanácti českých a slovenských kinech pod názvem Best of Brutal Relax.

Promítat se bude v Ústí nad Labem, Brně, Jablonci nad Nisou, Hradci Králové, Karlových Varech, Mariánských Lázních a na Slovensku v Kremnici, Prešově, Košicích, Trenčíně nebo ve dvou kinech v  Bratislavě. Projekce proběhnou v době konání festivalu – 22. a 23. ledna 2016.

„Best of Brutal Relax Show je kolekce hororů a krátkých filmů, které jdou proti očekáváním i zažitým konvencím. Letos jsme se rozhodli s touto mezinárodní kolekcí potěšit i diváky v regionálních kinech a zájem o ně nás upřímně potěšil,“ dodal programový ředitel Festivalu krátkých filmů Praha Karel Spěšný.

Festival myslí i na dětské filmy. Promítat se bude v Ústí nad Labem, Brně, Jablonci nad Nisou, Hradci Králové, Karlových Varech, Mariánských Lázních a na Slovensku v Kremnici, Prešově, Košicích, Trenčíně nebo ve dvou kinech v  Bratislavě. Projekce proběhnou v době konání festivalu 22. a 23. ledna 2016.

„Krátké filmy pro děti a jejich rodiče se budou letos poprvé promítat i v kinech mimo Prahu a na Slovensku. A kdo fundovanější by měl vybírat filmový program pro děti než jiné děti. Naše filmy poctivě nakoukávalo a vybíralo 7 dětských dramaturgů ve věku od 5 let, tudíž je takřka vyloučené, aby se děti v kině nudily,“ říká koordinátorka sekce Pragueshorts dětem Anna Purkrábková.

Více najdete na pragueshorts.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám