Hlavní obsah

Nové knihy: Hašek, Loevenbruck, Brandstaetter, Jonáš i Kužel

Právo, František Cinger

Pestrá nabídka nových titulů připomíná geniální satiru Jaroslava Haška, život hermetika Fulcanelliho i Ježíše, Jošui z Nazaretu. Procházku po Paříži, v kosmu i po dějinách české státnosti. Nechybí audiokniha i komiks.

Článek

Jaroslav Hašek:

Politické a sociální Dějiny strany mírného pokroku v mezích zákona

Nové knihy

Haškova groteskní mystifikace české politiky z roku 1911 působí aktuálně i dnes. Znalec a vykladač jeho díla Radko Pytlík ji doplnil předtím publikovanými satirickými portréty českých politiků. A v bohaté ediční poznámce připomíná zapomenuté hrdiny jeho próz.

Emporius, 220 stran, 260 Kč

Henri Loevenbruck:

Fulcanelliho tajemství

Nové knihy

Dobrodružný příběh o životě legendárního hermetika Fulcanelliho, který napsal legendární spisy Tajemství katedrál a Příbytky filosofů. Jejich obsahem se zabývají esoterici, stoupenci okultních vědci i seriózní akademici. A jeho život byl provázen vraždou.

Garamond, přeložil Tomáš Kybal, 368 stran, 299 Kč

Roman Brandstaetter:

Ježíš z Nazareta

Nové knihy

Polský autor (1906 – 1987) vytvořil jedinečný historický román, v které ukazuje Ježíše (Jošuu) autenticky – Žida, který se narodil do starozákonního prostředí, do starověkého světa pod nadvládou Říma. Je to strhující příběh plný životných postav, známých nejen z Bible.

Práh, přeložila Terezie Eisnerová, 1344 stran, 1300 Kč

Petra Neomillnerová:

Amélie a duchové

Nové knihy

Třetí, závěrečný příběh o Amélii, která je duchem a přátelí se s Markétou z domu na břehu Vltavy. Pokojný život naruší varovný vzkaz, a pak i nezvaná návštěva. K nočnímu světu duchů totiž nepatří jen Amélie a její maminka, ale i bytosti mnohem temnější a nebezpečnější.

Albatros, 95 stran, 199 Kč

Václav Fiala:

Umělecká Paříž

Nové knihy

Průvodce po stopách spisovatelů, básníků, malířů a bohémů. Přes 1200 jmen osobností, jejichž životy se propojily s dějinami francouzské metropole, na 500 pařížských ulic, uliček, bulvárů. Včetně lidí jako Alfons Mucha, Zrzavý, Tichý, Martinů...

Nakladatelství Lidové noviny, 368 stran, 319 Kč

Stanislav Kužel:

Kosmonautika za oponou

Nové knihy

V širokém záběru autor zaznamenává historii dobývání vesmíru – od dobrodružných začátků prvních pokusů s raketovými střelami až po stěžejní události pilotované kosmonautiky. Včetně mnoha zatajovaných informací, třeba o přípravě sovětských ženských kosmonautek.

Radioservis, 408 stran, 299 Kč

K. Adamová, A. Lojek, K. Schelle a J. Tauchen:

Velké dějiny zemí Koruny české - Stát

Nové knihy

Publikace navazující na patnáctidílnou sérii věnovanou českým dějinám rozebírá otázky související s nejstaršími útvary na našem území až po rok 1992, který byl posledním Československé republiky.

Paseka, 652 stran, 790 Kč

Josef Jonáš, Jiří Kuchař:

Tvoje strava je tvůj osud

Nové knihy

Zvláště v době adventní a vánočním aktuální kniha o proměněn stravovacích zvyklostí a hlavně potravin. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme.

Eminent, 464 stran, 369 Kč

Henri Charrière:

Motýlek

Nové knihy

Autor byl v roce 1931 nespravedlivě odsouzen za vraždu na doživotí a dvanáct let strávil v trestanecké kolonii na Ďábelských ostrovech, uprchl a dvacet let poté popsal svůj příběh v bestselleru, jehož filmová verze se Stevem McQueenem v titulní roli obletěla svět.

Radioservis, čte Norbert Lichý, 6:32 hodin, 299 Kč, mp3 249 Kč

Denise Mina. Andrea Mutti, Antonio Fuso:

Dívka, která kopla do vosího hnízda

Nové knihy

Závěrečný díl komiksové adaptace bestselleru Stiega Larssona Milénium. Lisbeth Salanderová leží v nemocnici. O život bojuje ve více směrech. Bude muset dokázat nevinu, ale i odhalit ty, kdo dopustili, aby se bezbranní lidé stali oběťmi zneužívání a násilí.

Host, přeložil Luděk Janda, 272 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám