Hlavní obsah

Filmové premiéry: Trable o vánocích, Room, Sněhová královna 2 a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K adventu patří americké romantické Trable o Vánocích. O nesnázích života po útěku na svobodu vypráví drama Room. Do světa pohádek zve Sněhová královna 2. Dalším vánočním filmem je hororová komedie Krampus: Táhni k čertu. Od Caligariho k Hitlerovi je dokumentární výprava do jedné z nejpodstatnějších etap světové kinematografie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 45. týden

Článek

Trable o vánocích

Trailer k filmu Trable o VánocíchVideo: Freeman Ent.

Ve výborně obsazeném americkém romantickém filmu sledujeme členy rozvětvené rodiny, která se má sejít u slavnostní tabule, ale předtím by chtěl každý ještě alespoň začít řešit své potíže v partnerských vztazích.

Trable o Vánocích, USA 2015, 107 min., komedie, režie: Jessie Nelson, hrají: Diane Keatonová, John Goodman, Marisa Tomeiová a další.

Room

Trailer k filmu Room Video: Bohemia MP

Pro pětiletého Jacka je pokoj celým světem, pro jeho mámu Joy vězením, ve kterém je Starý Nick drží již více než sedm let. Díky vynalézavosti a vroucí mateřské lásce se Joy podařilo vytvořit pro Jacka snesitelný život, ale teď vymyslí konečně i plán útěku. Ten se podaří, ale Joy si s hrůzou uvědomí, jak nepřipravená je na to žít mimo čtyři stěny malého pokoje a být svému synovi oporou i ve skutečném světě.

Room, Irsko/ Kanada 2015, drama, 118 min., režie: Lenny Abrahamson, hrají: Brie Larson, Joan Allenová, William H. Macy a další.

Sněhová královna 2

Trailer k filmu Sněhová královna 2 Video: Mirius FD

Gerda vysvobodila bratříčka Kaye, ostatním skřítkům se zalíbila svoboda, kterou do té doby nepoznali a Orm se stal jejich hrdinou a vzorem. Z ledu a sněhu však povstaly nové temné síly, kterým dokáže čelit jen po boku svých věrných přátel…

Sněhová královna 2, Rusko 2014, animovaná pohádka, režie: Alexej Cicilin.

Krampus: Táhni k čertu

Trailer k filmu Krampus: Táhni k čertu Video: CinemArt

Krampus je nejstrašlivější z pekelníků, Max zase puberťák. Když velmi nešťastně prohlásí, že by Vánoce nejraději zrušil, začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. To Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit.

Krampus: Táhni k čertu, USA 2015, horor/komedie, 96 min., režie: Michael Dougherty, hrají: Adam Scott, Toni Collette, Alison Tolmanová a další.

Od Caligariho k Hitlerovi

Trailer k filmu Od Caligariho k HitleroviVideo: Film Europe

Výmarská republika (1918 – 1933) byla nejsvobodomyslnějším státním útvarem, který kdy na německé půdě vznikl. Byla to éra provázená rozkladem, krizí i kulturním rozkvětem. A šlo také o nejpodstatnější období německé kinematografie, čas plný objevů a divů, kdy vznikly filmy jako Nosferatu, Metropolis, M či Modrý anděl.

Od Caligariho k Hitlerovi, Německo 2014, dokument, 114 min., režie: Rudiger Suchsland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám