Hlavní obsah

Metaloví Bullet for My Valentine na Rock for People

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Rock for People, který proběhne od 3. do 5. července v Hradci Králové, ohlásil první větší zahraniční hvězdu. Bude jí britská metalová partička Bullet For My Valentine.

Článek

Bullet for My Valentine se vracejí na festival po pěti letech. Mladíci z Walesu se dali dohromady v roce 2003. Nastudovali Metalliku a Nirvanu a v roce 2005 už měli slušný  úspěch s deskou The Poison.

Vycházeli z hudby 80. let a zběsile rychlá kytarová sóla a hutné riffy se nijak nesnažily předstírat originalitu. Metalový křik propojili s popovými refrény, což může být docela matoucí. Někteří publicisté je také označovali za „emo“ kapelu.

Festival ale nebude jen metalový. „Zároveň snad nadchneme příznivce progresivní hudby s předponou indie nebo alternative. A jako každý rok přivezeme několik zvučných jmen z oblasti elektroniky a taneční hudby obecně,” řekl Michal Thomes z pořadatelské agentury Ameba Production.

Sleva pro teenagery

Podle jednoho z pořadatelů Petra Fořta bude Rock for People 2016 tvořit několik menších festivalů v jednom: „Na prvním místě zůstává samozřejmě muzika. Mnohem houževnatěji než v letech předchozích pracujeme na novém designu areálu, kde bude více prostoru pro nehudební aktivity. V duchu hesla Jedno nás spojuje přivedeme do Hradce Králové mistry různých kreativních oborů a zážitkových konceptů.”

Půjde o adrenalinové sporty, moderní technologie, gastronomii, módu nebo street art. Pořadatelé pro rok 2016 připravili speciální edici vstupenek pro juniory od 15 do 17 let. „Nabízíme tyto vstupenky za cenu 900 korun po celou dobu předprodeje. Věříme, že tím pro živou hudbu a festivaly nadchneme novou vlnu fanoušků. Nabídneme jim speciální program, díky němuž se jim vyplatí strávit na Rock for People celé tři dny,” vysvětlil Fořt.

Více informací a vstupenky najdete na www.rockforpeople.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám