Hlavní obsah

Na Madonnině show zatančí jeptišky a zazní píseň od Edith Piaf

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madonna míří do Prahy. V sobotu a v neděli se představí na dvou vyprodaných koncertech v O2 areně a jako obvykle nabídne show, kterou dokáží realizovat a mohou si ji dovolit jen skutečné hvězdy.

Foto: archív Live Nation

Madonna na svém akuálním koncertním vystoupení

Článek

Tanečnice u tyče převlečené za jeptišky, bývalý boxer Mike Tyson na videu a neustálé dění, tak vypadá koncert Madonnina turné nazvaného Rebel Heart. Odstartovalo již 9. září letošního roku v kanadském Montrealu, do konce října se odehrávalo pouze v Severní Americe a 4. listopadu se konečně přesunulo i do Evropy. Start mělo v německém Kolíně nad Rýnem a na starém kontinentě pobude až do 20. prosince.

Proti cenzuře a diktátorům

Zpěvačka při něm představuje nejen písně ze svého letos v březnu vydaného alba Rebel Heart, ale těší fanoušky i prezentací několika starších kousků. Na programu jsou tedy i hity True Blue, Like A Virgin, La Isla Bonita, Music a další. Poprvé od turné Blond Ambition z roku 1990 navíc zní naživo skladba Material Girl.

Show začíná videem s Mikem Tysonem, zpěvákem Chancem the Rapperem a Madonnou, která se vysloví k tématům cenzury nebo diktátorství. Pak se snese na scénu v kleci a následně se z ní snaží s pomocí své dvacetičlenné taneční armády vysvobodit.

Foto: archív Live Nation

Madonna při své aktuální koncertní show.

Symbolika rebelství je doménou startu koncertu. Na programu jsou ale i typické sexuálně dráždivé scény v kombinaci s kritikou náboženství. Tančící jeptišky se představí v písničce Holy Water, dojde však i na poklidná hudební čísla.

Největších ovací se Madonně na turné zatím dostává poté, když téměř na konci setu zazpívá francouzskou píseň La Vie en Rose z repertoáru Edith Piaf. „Vypadl mi už i text a má francouzština není nejlepší,“ přiznala na jedné tiskové konferenci, ale skladbu v programu nechala. Závěr koncertu pak patří písničce Holiday.

Vystoupení je v podstatě rozděleno do tří části. Ty ohraničují přestávky na převlečení kostýmů, které si Madonna objednala z dílny předních módních návrhářů, jakými jsou Miuccia Prada, Jeremy Scott či Alexander Wang.

Deska, která unikla

Březnové vydání alba Rebel Heart provázely problémy, které měla Madonna s hudebními piráty. Již v listopadu loňského roku totiž unikly na internet nedodělané verze několika písní, na což zpěvačka reagovala tím, že ve vzteku rozbila svůj iPhone a na Štědrý den pak všem, kteří si její album objednali předem, věnovala ke stažení šest nových písní.

„Album prozkoumává dvě odlišné stránky mé osobnosti – rebelujícího odpadlíka a romantickou stránku mého já,“ uvedla později Madonna v rozhovoru pro Billboard a dodala, že písničky natáčela v Londýně, New Yorku a Los Angeles.

Zajímavý je výčet hostů, kteří se na něm podíleli. Jsou to Kanye West, Nicki Minaj, rappeři Nas a Chance The Rapper nebo zmíněný Mike Tyson. Madonna na albu spolupracovala rovněž s ostříleným týmem producentů, v němž najdeme Dipla, Kanyeho Westa, Aviciiho, DJe Dahiho, Ryana Teddera nebo Tobyho Gada.

Trest pro zloděje

Poměrně záhy se ukázalo, že za listopadovou krádeží a šířením prý ještě nedokončených písniček z alba Rebel Heart stál izraelský zpěvák Adi Lederman. Když ho na jaře zatkli, přiznal, že se naboural do počítačů osob propojených s americkou zpěvačkou a z nich nahrávky ukradl. Poté došlo k jeho dohodě s prokuraturou na povaze trestu.

V červnu ho soudci odsoudili ke čtrnácti měsícům vězení za krádež a prodej nevydaných písní a k pokutě ve výši 15 tisíc šekelů. Soud v obhajobě rozsudku uvedl, že „přiměřený“ trest má sloužit jako odstrašující pro budoucí případy internetového pirátství.

Adi Lederman se v roce 2012 zúčastnil izraelské reality show A Star is Born (Zrodila se hvězda). Na otázku jednoho z porotců, co v životě dělá, tehdy odpověděl: „Zdá se, že hlavně marním čas. Řekli mi totiž, že bych měl stát na pódiu.“ Následně zazpíval skladbu Stevieho Wondera Don’t You Worry About a Thing.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám