Hlavní obsah

Eben načetl Čapka, Hrzánová Buddhovy pohádky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na předvánoční trh se blíží další nálož audioknih na CD. Zvířecí příběhy Karla Čapka čte Marek Eben, Buddhovy pohádky s filozofickým podtextem Bára Hrzánová a knihu Ireny Douskové Goldstein píše dceři interpretuje Arnošt Goldflam. A to zdaleka není všechno.

Foto: Právo-Michaela Říhová

Marek Eben

Článek

Čapkův text Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku zaujal Marka Ebena, který ocenil porozumění zvířatům a lidem i jemný autorův humor.

„Čapek je úžasný a my jsme se ženou velcí pejskaři. Přestože si myslím, že jsme zkušení, tak jsem se tam něco dozvěděl. To je talent velkého spisovatele, on dokáže pojmenovat věc, kterou pejskař vidí, ale neuvědomí si to. Třeba to, jak si hraje kočka a jak si hraje pes,“ řekl Marek Eben.

CD Buddhovy pohádky na dobrou noc od Dharmačari Nagarádži přináší devatenáct pohádek s hlubokým a jednoduše podaným poselstvím, které mohou pochopit i děti. Nenásilně si tak osvojí alespoň část nadčasové buddhistické filozofie. Připojena je ukázka, jak vypadá meditace.

Goldstein píše

Goldstein píše dceři je název další audioknihy. Jde o dopisy psané starým režisérem v Izraeli pro dceru žijící v Praze. V nich se postupně odkrývají jeho životní peripetie a nepovedené vztahy.

Regionální pověsti z Čech, Moravy a Slezska čtou herci jako Miroslav Donutil, Martin Stránský, Zlata Adamovská, Jan Přeučil, Miroslav Táborský a Ondřej Vetchý. Další nové CD se jmenuje Divadlo Spejbla a Hurvínka – Hurvajz, vyžvejkni se! Hurvínek tentokrát pátrá v Americe po historii žvýkačky.

Hudební Miloš Vacík vydává na CD své povídky z knihy Pod hvězdami a herečka Aňa Geislerová své zápisky o rodině a lásce pod názvem P.S.

Reklama

Výběr článků

Načítám