Hlavní obsah

Mádl jako ambiciózní režisér uvízlý v plytkém seriálu. Do kin jde komedie Celebrity s. r. o.

Novinky, Taťána Marenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvázaná komedie Celebrity s. r. o. z dílny režiséra Miloslava Šmídmajera, v níž se hlavních rolí zhostili Jiří Mádl a Monika Horváthová, zavítá do kin již 29. října.

Upoutávka k filmu Celebrity s. r. o.Video: BIO ILLUSION

 
Článek

Komedie podle stejnojmenné divadelní hry Antonína Procházky zavede diváky do zákulisí nekonečného televizního seriálu s názvem Podej štěstí ruku, ve kterém se, jak už dnes bývá zvykem, vše řídí sledovaností. Jeho režisér Tomáš (Jiří Mádl) však touží po velké filmařině a nahlodává zaběhnutý řád neortodoxními postupy a zásahy do děje. Tím dráždí nejen režisérku zmíněné soap opery v podání Vilmy Cibulkové, ale rozčílí též skutečného mafiána (Robert Jašków), jenž se v ději příběhu pozná a podnikne rázné kroky.

Mladý režisér se stává korunním svědkem v případu následného vydírání producentky a v rámci svého bezpečí je uklizen do malé slovenské vesničky s názvem Holiny, kde se vše neřídí zde nefunkčními mobilními telefony, ale žije se svobodně, postaru a vyznávají se ryzí hodnoty jako přátelství.

Foto: Bio Illusion

Z filmu Celebrity s. r. o.

Tomáš zde za hojné pomoci přívětivých vesničanů překvapivě nachází prostor k realizaci svých tvůrčích ambicí. Chybí mu zde jen kamarád, rekvizitář Voříšek (Filip Kaňkovský), a především jeho velká láska Jana (Monika Horváthová), kvůli níž podnikne nebezpečnou noční cestu ukradeným hasičským autem do Prahy. Jak dopadne noční setkání v ateliérech, kde už na hrdličky čeká naštvaný mafián, který, na rozdíl od seriálových postav, střílí ostrými náboji? A co že má být ono připravované překvapení pro Tomáše od obyvatel vesnice?

Crazy komedie, o jejíž scénář se postarali Jiří Mádl a Petr Hudský a za kameru se postavil Martin Duba, se natáčela 29 dní zejména v Praze, Řevnicích, Rožnově pod Radhoštěm a na Slovensku. Dalších rolí se zhostili Ladislav Mrkvička, Antonín Procházka, Zuzana Bydžovská, Andrea Kerestešová, Martin Stráský, Marián Geišberg a další. Průvodní píseň k filmu s názvem Iluze nazpíval Michael Foret.

Klip k filmu Celebrity s. r. o.Video: Bio Illusion

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám