Hlavní obsah

Michal Hrůza a Longital zahájí Colours of Ostrava. Po nich přijde Björk

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek v podvečer začne v Dolní oblasti Vítkovic multikulturní, především ale hudební festival Colours of Ostrava. Program na velkých pódiích zahájí v 18.30 koncerty Michala Hrůzy a slovenských Longital. Přesně ve 20 hodin začne na hlavním pódiu vystoupení islandské zpěvačky Björk.

Foto: Milan Malíček

Michal Hrůza bude festival spoluzahajovat.

Článek

Devadesátiminutový koncert Björk bude sladěný se západem slunce. Pódiová show nabídne pyrotechnické efekty určené i pro denní světlo, kromě zpěvačky v ní bude účinkovat patnáctičlenné smyčcové těleso, ke zhlédnutí budou projekce i neobvyklé kostýmy. Podle sdělení pořadatelů Colours of Ostrava přijede s Björk do Ostravy 37 členů týmu.

„Radíme, aby návštěvníci přišli včas a s velkým předstihem. Aby objevovali opět rozšířený a zlepšený areál a užili si program, který bude koncertu Björk předcházet,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

První den večer přinese také společný koncert alternativní skupiny Zrní a Janáčkovy filharmonie Ostrava, který se odbude rovněž na hlavním pódiu a přinese nové verze skladeb z repertoáru kladenské skupiny.

Na festivalu během čtyř dnů proběhne téměř 300 koncertů, divadelních představení, filmů, workshopů, diskusí, přednesů poezie či výtvarných aktivit na 16 otevřených i krytých scénách.

Zahraničních kapel je v programu 75, domácích 57, celkem dorazí umělci z 31 zemí. K dalším hlavním hvězdám pak budou patřit Kasabian, Rudimental, St. Vincent, Mika, Clean Bandit, Caribou, José González, The Cinematic Orchestra, Rodrigo y Gabriela, Swans a řada dalších.

Patnáct set umělců

Pořadatelé festivalu zveřejnili několik dalších zajímavostí. Na akci podle nich vystoupí na 1500 umělců. Rozloha areálu je 300 tisíc metrů čtverečných, nejvzdálenější body v něm jsou od sebe 965 metrů, délka festivalových plotů je 9,5 kilometru.

V areálu Dolních Vítkovic bude k dispozici 400 mobilních a 150 pevných toalet a 300 odpadkových košů. Ochranka festivalu čítá více než 300 lidí. Točit se bude 21 druhů piv.

Reklama

Výběr článků

Načítám