Hlavní obsah

RECENZE: Komedie Méďa 2. Plyšák ostrý jako břitva

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na úspěšnou americkou komedii Méďa navazuje druhý díl. Režii měl opět Seth MacFarlane a je to opět jízda.

Upoutávka na film Méďa 2Video: CinemArt

 
Článek

Režisérův styl se vůbec nezměnil. Mark Wahlberg se svým mluvícím medvědem zase proletí dvěma hodinami vtipných narážek na pop kulturu, černochy, bělochy, ženy, muže, marihuanu a porno na internetu.

Méďa si vezme prodavačku Tammi-Lynn, ale už po roce jejich vztah prochází krizí. Dozví se, že jedinou možností, jak manželku „srovnat“, je dopřát jí dítě. Méďa je ale plyšová hračka, takže stojí před problémem - kde vzít spermie?

Se svým kámošem na život a na smrt se vydají pro sperma slavného fotbalisty, ale ten není moc nadšen. Zvolí tedy filmového představitele Flashe Gordona, jenže herec se přizná, že během osmdesátých let bral tolik drog, že už žádné spermie nemá.

Foto: Universal

Méďa ve spermabance

Šílený hon za spermiemi pro Tammi-Lynn je stojí málem život a zavede je na opuštěnou marihuanovou farmu i na Comic Con do New Yorku. Několik skvělých malých gagů využívá překvapivé účasti celebrit. Srandu si ze sebe udělají Jay Leno, Liam Neeson nebo profesionální sportovec Tom Brady. Navíc musí Méďa před soudem prokázat, že je člověkem, a k tomu mu má pomoci poněkud zkouřená začínající právnička z béčkové univerzity v Arizoně (Amanda Seyfriedová).

Od Médi 2 nečekejte vážnou myšlenku, i občasné řeči o toleranci a lidských právech dokáže okamžitě shodit. Je to především crazy komedie, nehorázná a nekorektní sranda. Jistě, dojde i na nechutnosti, ale tohle zkrátka není ten typ britského humoru, na jaký jsou zvyklí milovníci seriálu Jistě pane ministře. Přesto je tak dobrý, že si ho někteří z nich si mohou oblíbit.

Celkové hodnocení: 75 % 

Reklama

Výběr článků

Načítám