Hlavní obsah

Za Kašparem na plovárnu, tvrz i hrad

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský divadelní spolek Kašpar si ani v létě nedopřává prázdniny, ale pokračuje v hraní jak ve svém domovském Divadle v Celetné ulici, tak i mimo Prahu.

Foto: Profimedia.cz

Na hradu Kašperk se bude hrát Othello a Romeo a Julie .

Článek

Jeviště Divadla v Celetné se už od 16. června proměnilo v říční lázně Antonína Důry z Vančurova románu Rozmarné léto a to se vším všudy – vodní hladinou, kabinkami i vozem kouzelníka Arnoštka. V režii Jakuba Špalka a v provedení Jana Potměšila, Miroslava Hanuše, Františka Kreuzmanna, Jana Zadražila, Miloslava Tichého, Elišky Mesfin Bouškové a dalších je Rozmarné léto v Celetné poetickou letní podívanou.

Speciálním dárkem pro diváky je představení Rozmarné léto – bonus, které obsahuje to, co původní příběh vynechal, zatajil či opomenul. Repertoárovou novinkou je Rozmarné léto – koncert, které se uskuteční 23. června a nabídne přes dvacet písní z obou výše zmíněných večerů.

Letos poprvé se Rozmarné léto vydá v zájezdové podobě i mimo Prahu, konkrétně do Brumova, Lomu a Plzně.

Spolek Kašpar myslí i na děti, a tak se na domácí scéně do konce června a poté opět před nástupem do školy 30. a 31. srpna budou hrát Mikulášovy prázdniny.

V srpnu již popatnácté mohou diváci s divadlem prožít večery na hradu Kašperk. Pod širým nebem s kulisami starobylých hradních zdí se bude hrát Othello (2.– 5. srpna) a Romeo a Julie (6.–9. srpna).

Začátkem září se Kašpar přesune na tvrz Vlksice nedaleko Milevska, kde zahraje několik titulů ze svého repertoáru včetně pohádky O políbeném drakovi a písňového večera Chanson? Šanson!

Reklama

Výběr článků

Načítám