Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Jurský svět, Mimoni a Vetchý

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle očekávání v návštěvnosti českých kin opět vede americký film Jurský svět, který si o víkendu připsal 70 856 diváků.

Foto: Cinemart

Chris Pratt a Bryce Dallas Howardová proti dinosaurům.

Článek

Jurský svět Colina Trevorrowa oživuje módu prehistorických filmových příšer, která vládla v 90. letech. Vedení bizarního parku hledá nové způsoby, jak ho pro diváky ještě víc zatraktivnit, a přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howardová), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Jeden z nich se urve ze řetězu a začne lovit zaměstnance parku a také návštěvníky.

Americká animovaná komedie Mimoni zaujala druhou pozici. Tři malí žlutí hrdinové Kevin, Stuart a Bob vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům vrátili smysl života. Štěstěna je zavedla až do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu, jehož se měla zúčastnit i absolutní královna světového zločinu, Scarlett Odkráglová.

Foto: Bontonfilm

Ondřej Vetchý

Mimoni jí chtějí sloužit a zlá Scarlett chce vyzkoušet jejich schopnosti. Proto je vyšle ukrást britské korunovační klenoty.

Třetí je česká oddechová komedie Život je život s Ondřejem Vetchým v hlavní roli. Vychází z půdorysu klasické rodinné komedie o vzteklém „fotrovi“, nezodpovědných dcerách a mamince od plotny, která v padesáti touží po romantice.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Jurský svět70 856
2.-Mimoni25 211
3.2.Život je život11 462
4.3.Sedmero krkavců9 847
5.-Odebrat z přátel9 782
6.-Andílek na nervy7 865
7.5.Špión3 931
8.4.Šílený Max: Zběsilá cesta3 691
9.-Temné kouty3 678
10.6.Insidous 3: Počátek3 171

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám