Hlavní obsah

Okoř se blíží. Lenny a Lenka Filipová společně a bude i Múr našich lások

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Okoř probíhající pod hradem nedaleko Prahy hlásí 15. výročí. Už 22. srpna tam zavítají na společný koncert Lenny a její matka Lenka Filipová. Na vlně romantické nostalgie se ponese i vystoupení Mira Žbirky, autora legendárního Múru našich lások a dalších hitů.

Foto: Universal Music - Ondřej Fiedler

Zpěvačka Lenny

Článek

„Srpnový Festival Okoř je pro mne legenda. První ročník se konal, když mi bylo osm let a já se jen obdivně dívala na plakáty. Teď mám možnost číst i svoje jméno, a navíc si užiju hraní společně s mamkou na jednom pódiu. Paráda! Budeme vystupovat společně s mojí mamkou a hrát skladby její, moje, starší i nové. Celkově to bude hodně pestré,“ vysvětlila Lenny.

Hodně lidí asi přitáhne také koncert Tomáše Kluse nebo skupiny Chinaski, Michala Hrůzy či Anety Langerové.

Největší klasik mezi účinkujícími je ale určitě Miro Žbirka, skladatel a zpěvák, který začínal v 60. letech v kapele Modus a jako sólový interpret natočil desítky hitů – Balada o polných vtákoch, Denisa, Biely kvet, Atlantida, Múr našich lások, 22 dní, Katka...

Foto: Turner PR

Miro Žbirka

Na podzim bude v Praze v Divadle Kalich uveden i muzikál postavený právě na nich. Režisér a choreograf Ján Ďurovčík ho v těchto dnech připravuje, premiéra je naplánována na 10. září.

„Jako každý rok se na všechny návštěvníky velmi těšíme a jen připomínáme, prosíme, aby si pořídili vstupenky s dostatečným předstihem. Je nám velmi líto všech, kteří kdy dorazili na festival v den konání, a my už pro ně neměli žádné vstupenky. Snažíme se totiž o dodržení maximálního komfortu pro všechny ve festivalovém areálu, a tudíž o dodržení rozumné kapacity tak, aby se nečekalo dlouho na toaletu nebo občerstvení,“ doplnila Hanka Petřinová, pořadatelka Festivalu Okoř.

Lístky jsou v síti Ticketportal. Tradičně bude zajištěna kyvadlová doprava z Prahy a Kladna, využít lze prázdninový vlak. Více na www.festivalokor.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám