Hlavní obsah

Zpěvák Aerosmith: Dělám country, ale Cryin s bendžem by bylo směšné

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontman americké skupiny Aerosmith vypustil do světa svůj country singl, ale fanoušci se nemusejí bát, že teď bude hrát staré rockové hity s bendžem. Aerosmith zůstávají tím, co byli.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Zpěvák Steven Tyler

Článek

Steven Tyler poslouchal country od dětství, když trávil prázdniny v New Hampshiru. Na stará kolena se k němu vrátil a natočil si pro radost sólové album v Nashvillu. Před pár dny vypustil singl Love Is Your Name, deska vyjde na podzim po turné Aerosmith. „Cítím se jako kluk, co měl první sex,” popsal své pocity serveru RollingStone.

„Zamiloval jsem se do Nashvillu. Potkal jsem Scotta Borchettu (šéf Big Machine Records) a on mi nabídnul smlouvu,” vypráví zpěvák. To, že country může vadit fandům Aerosmith, prý zvažoval jen minutku.

„Je to trochu jako vzít tu Superstar. Říkal jsem si, jestli by to udělal Dylan. Ale mé srce a múza mě sem přivedly... Fanouškům Aerosmith říkám - smiřte se s tím. Nevědí, že pro mě znamená hodně třeba Dan Hicks, poslouchal jsem ho, když jsme točili první album. Je jednou z věcí, které přispěly ke vzniku písničky Big Ten Inch Record.”

Některé písničky Aerosmith navíc podle něj jsou dost country. „Cryin', poslechněte si ten text, bylo to country a my to jen ”zaerosmithovali„. Nebo třeba I Don't Want to Miss a Thing. Mark Chesnutt udělal country verzi a měl z toho hit číslo jedna.”

„Jsem si jist, že ostatní z Aerosmith nejsou šťastní z toho, co dělám. Ale Joe [Perry] udělala pět sólo alb. Tak jsem si řekl: Jsem na řadě. Je to vedlejší projekt, který se proměnil v životní lásku. Myslím, že mám něco, co budou rádia ráda hrát. A proto to dělám...”

„Jako zpěvák Aerosmith ale nebudu dělat Cryin a Walk This Way s bendžem. To je směšné,” dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám