Hlavní obsah

DiCaprio a Bay chystají kuriózní příběh. Cyklista přežil genocidu a jel na olympiádu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podivné spojení tvůrců a bizarní příběh založený na reálných událostech upozornil server The Hollywood Reporter. Herec Leonardo DiCaprio chce spolupracovat s tvůrcem bezmyšlenkovitých pop-cornovek jako Armageddon a Transformers Michaelem Bayem na vážném příběhu rwandských cyklistů, z nichž jeden došlapal z pekla genocidy až na vrchol profesionálního sportu. Účast Baye může některé filmové fandy docela zarazit, naznačuje server.

Foto: Bontonfilm

Leonardo DiCaprio

Článek

Film zatím nemá žádný název a oba zúčastnění by ho rádi zrealizovali ve velkém stylu u společnosti Paramount, nechtějí v něm však přímo hrát.

Jako o jednom z možných režisérů se mluví o Orlandovi von Einsiedel. Ten natočil třeba Virungu, dost úspěšný dokument o záchraně goril v Kongu, který spoluprodukoval DiCaprio.

Film, který by se zřejmě natáčel ve Rwandě, má být hlavně o Jocku Boyerovi, prvním Američanovi, který se účastnil prestižního závodu Tour de France, a jeho afrických svěřencích. Boyer je kontroverzní člověk. Jevil se jako extrémně nábožensky založený asketa, který pojídal jen oříšky a ovoce, ale pobýval i ve vězení, když se provalila sexuální aféra s nezletilou osobou.

Pak odjel do Rwandy, rozvrácené válkou a genocidou, kde se podílel na projektu poskytujícím chudým lidem kola a zformoval i Team Rwanda, partu nadaných mladých Rwanďanů, kteří měli na to proniknout do světa profesionální cyklistiky. Adrien Niyonshuti, který přišel během rwandské genocidy o šest příbuzných, se dokonce dostal na londýnskou olympiádu.

Reklama

Výběr článků

Načítám