Hlavní obsah

Karel Šíp vydá bilanční album plné hitů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazný český moderátor Karel Šíp je také textařem mnoha hitů. Jeho bilanční CD Bláznivej kmet vyjde 29. května.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Šíp

Článek

Karel Šíp pracoval v mládí v Československé televizi jako produkční a v roce 1971 založil skupinu Faraon, kde hrál na baskytaru vedle zpěváka Jiřího Schelingra. Postupně se stal také textařem. „Byl jsem uhranutý Semaforem, jejich texty – a to byl popud, abych to sám zkusil nejprve na zahraniční písničky, pak už i původní,“ vzpomíná.

K Šípovým sedmdesátinám nyní vychází 21 písní s jeho texty pod titulem Bláznivej kmet. Nejčastěji spolupracoval s Jaroslavem Uhlířem, ale psal také pro Karla Gotta, Marcelu Holanovou, Leonu Machálkovou, Rangers, Jana Toužimského, Petru Janů i Olympic.

Ke známým hitům patří Když muž se ženou snídá, Ráno (Strano), Žízeň lásky (What A Feeling), Čau, lásko, Inženýrská, Kakaová či Pane můj.

„Momentálně bych na svém životě nechtěl měnit vůbec nic. Ani bych si nepřál, aby mi bylo třeba o dvacet let míň. Došel jsem k určitému rozumovému standardu, o věcech vím víc, než když mi bylo čtyřicet. Kdyby šlo status quo zachovat, tak budu nejšťastnější člověk na zemi,“ dodal Šíp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám