Hlavní obsah

Eurosong vyhrál švédský zpěvák

Novinky, Stanislav Dvořák

Soutěž Eurovision Song Contest, která se letos konala ve Vídni, vyhrál švédský zpěvák Mans Zelmerloew s písní Heroes.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vítěz Eurosongu Mans Zelmerloew zazpíval i na následné tiskové konferenciVideo: Reuters

 
Článek

Některá hudební vystoupení na Eurosongu byla letos celkem přijatelná, ohromující talent se ale neobjevil. Pořad napínal nervy diváků především neskutečnou délkou 215 minut a spoustou zbytečných odboček.

Čeští zástupci Marta Jandová a Václav Noid Bárta se s poněkud průměrnou a nudnou písní Hope Never Dies do finále ani nedostali. V minulosti Česko - podobně neúspěšně - zastupovali třeba Kabát, Gipsy.cz a Tereza Kerndlová.

Eurovize probíhá každý rok v jiné zemi. Na odbornou veřejnost rozhodně  nepůsobí jako prestižní hudební klání, ale spíše jako zastaralá estráda, kde se často předvádějí výstřední podivíni. Loni například zvítězila vousatá zpěvačka Conchita Wurst, o které (mimo Rakousko) nikdy nikdo neslyšel. I to potvrzuje častý názor, že lidé si dělají z Eurovize legraci a nehlasují podle kvality.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Conchita Wurst vítězí v EuroviziVideo: Reuters

Foto: Leoard Foeger, Reuters

Zpěvačka Sophie (Německo)

Výmluvy pořadatelů, že před desítkami let tam vystupovala uznávaná švédská ABBA nebo zpěvačka Céline Dionová, jsou absurdní. V posledních letech neexistuje žádná nová mezinárodní a uznávaná hvězda, která by se drala do Eurovize.

Foto: Leoard Foeger, Reuters

Electro Velvet z Velké Británie

Česká televize v minulosti přiznala, že někteří naši uznávaní zpěváci a zpěvačky odmítali účast. Od pořadu už jednou zcela upustila ve velmi trapné atmosféře, kdy byly kritizována hudebními publicisty i diváky. Poněkud nepochopitelně se ale k Eurovizi vrátila. Jen letos to daňové poplatníky stálo 3,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám