Hlavní obsah

Shawn Mendes začal videem na YouTube

Právo, (ŠH)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý Shawn Mendes je novou hvězdou na světové hudební scéně. Narodil se v kanadském Torontu a poprvé na sebe upozornil v roce 2013, kdy umístil na kanál Vine serveru YouTube videa se svými coververzemi několika slavných skladeb.

Foto: ČTK

Shawn Mendes je nová popová hvězda z Kanady.

Článek

Dodnes je zhlédlo až pět miliónů diváků, a protože už v době svého zveřejnění poutala velkou pozornost, nebylo divu, že Mendes brzy získal popularitu.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a mladíček záhy podepsal nahrávací smlouvu s prestižní vydavatelskou společností Island. S její pomocí vydal loni své první dva singly, minialbum a v polovině letošního dubna i první sólovou desku.

Během prvního týdne se jí jenom v Americe prodalo 119 tisíc kusů, což je na dnešní dobu číslo bezmála úctyhodné. Nepřekvapí proto, že sehnat dnes lístek na Mendesovo vystoupení vyžaduje být včas u počítače a rezervovat si ho hned, jakmile se dostane do prodeje. Zájem o ně totiž zpravidla převyšuje kapacitu sálu.

Již loni se v žebříčku nejvlivnějších umělců do jednadvaceti let, který sestavuje magazín Billboard, Mendes ocitl na osmém místě a vyrazil na své první koncertní turné. V letošním roce si ho jako hosta vzala na koncertní sérii Taylor Swiftová, a tak lze očekávat, že popularita talentovaného zpěváka i kytaristy půjde nadále strmě nahoru.

Jeho první sólové album se jmenuje Handwritten a nabízí celkem poklidné popsoulové písně.

Záměrem totiž nebylo udělat z Mendese prvoplánově teenagerskou hvězdu. Záměrem bylo prezentovat kvalitní písničky.

Reklama

Výběr článků

Načítám