Hlavní obsah

Scorpions už chtěli skončit. Rozmysleli si to

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pardubické Tipsport Aréně vystoupí v pátek 8. května německá rocková skupina Scorpions.

Foto: Sony Music

Skupina Scorpions letos oslavuje padesát let na scéně.

Článek

Přijede představit své poslední album Return To Forever, které vyšlo letos v únoru, a současně oslavit padesát let své existence. Na hudební scéně je totiž od roku 1965.

„Rozhodli jsme se oslavit výročí albem,“ prozradil zpěvák Klaus Meine. „Je na něm příběh naší kapely. Vypráví ho už od prvních chvil, kdy jsme se hudební scénou jen tak protloukali, až po okamžiky, kdy se dostavil úspěch a my se stali slavnými.“

Zajímavé je, že Scorpions už před pěti lety ohlásili konec své kariéry. Mělo se tak stát po skončení turné k tehdy aktuální desce Sting In The Tail. Prý byl za tím rozhodnutím tlak manažera, jenž kapelu přesvědčil, že už nikdy nenatočí tak dobré album, jako je to poslední.

Kytarista Rudolf Schenker řekl, že rozhodnutí skončit se narodilo během posledních poslechů nového alba. „Náš manažer nás přesvědčoval, že jsme povinni opustit scénu v nejlepší formě. Zpočátku jsme si mysleli, že vtipkuje. Teprve později jsme se přesvědčili o tom, že to myslí smrtelně vážně. Hráli jsme přes čtyřicet let a vymysleli jsme spoustu skvělých věcí. Udělali jsme skvělou kariéru, i když málokdo věřil, že německá kapela může takhle prorazit. My ale vždycky věřili tomu, co jsme dělali, a ještě jsme se u toho báječně bavili. Album Sting In The Tail zní jak klasická deska Scorpions. Proto jsme se shodli na tom, že na slova našeho manažera dáme,“ ozřejmil.

Nakonec se ale kapela vrátila a dospěla dokonce k dalšímu albu. Pro fanoušky je to dobrá zpráva, neboť budou moci ještě několik let naživo slýchat všechny ty hezké rockové hity, které ve svém repertoáru má.

Reklama

Výběr článků

Načítám