Hlavní obsah

Do českých kin vtrhli Avengers: Age of Ultron

Právo, Věra Míšková

Captain America, Iron Man, Hulk a další členové party původně komiksových sólových superhrdinů vynesli před třemi lety film Avengers na třetí místo (za Avatarem a Titanicem) v žebříčku nejúspěšnějších snímků všech dob.

Upoutávka na film Avengers: Age of UltronVideo: Falcon

 
Článek

O rok později slavila společnost Marvel Studios úspěch s filmem Captain America: Návrat prvního Avengera a s prvním dílem nové série Strážci Galaxie. Není tedy divu, že vysílá do kin další superhrdinský příběh s názvem Avengers: Age of Ultron, od něhož se očekává, že by mohl překonat rekord prvního filmu, který činil v Americe a Kanadě za první víkend 207 miliónů dolarů, ve zbytku světa 185 milionů dolarů.

O víkendu by měl tým nejslavnějších superhrdinů zahltit přes 50 procent neamerického trhu.

Zachránci světa

Když se Tony Stark pokusí znovu nastartovat pozastavený mírový program, vymknou se věci kontrole a tým Avengers má ochránit svět před největší hrozbou, jaké kdy byl nucen čelit.

Když se objeví tajemný mechanický padouch Ultron, který touží po likvidaci celého lidstva, musí se dát Avengers dohromady, aby ho zastavili. Parta, jejímiž členy jsou vedle již jmenovaných také Thor, Black Widow (Černá vdova) a Hawkeye, je nucena projít zatím nejnáročnějšími zkouškami.

Na své pouti se setkávají se záhadnými a mocnými nováčky Wandou Maximoffovou a Pietrem Maximoffem, ale také se starým známým v nové podobě, který si nyní říká Vision.

Foto: Falcon

„Od konce prvních Avengers se v marvelovském světě stalo mnoho různých věcí,“ říká producent Kevin Feige. „Tony Stark přišel o svůj dům, zbavil se reaktoru ve své hrudi a přehodnocuje svůj život a svou roli Iron Mana. Thor se vrátil do Asgardu a rozhodl se, že nechce být králem. S.H.I.E.L.D. se v průběhu událostí filmu Captain America: Návrat prvního Avengera zcela zhroutil poté, co se ukázalo, že ve skutečnosti šlo už řadu let o organizaci Hydra. Tyhle události za sebou zanechaly spoustu nedořešených problémů, a náš nový film na ně navázuje.“

Skutečné exteriéry

Scenárista a režisér Joss Whedon tvrdí, že bylo důležité zachovat nenapodobitelný avengerovský styl. „Divákům víceméně sdělujete: ano, budete nás mít rádi a ano, jsme trochu praštění. Je s námi legrace, když byste to asi nečekali, a umíme být velice vážní, když byste to nečekali. Ale současně musíte zajistit, aby každý z filmů - a zejména pak ty ze série Avengers – měl svůj vlastní styl.”

„Bylo tedy skvělé mít možnost vše pojmout velkolepěji a místo pokusů o napodobení jistých míst v ateliéru se na ta místa skutečně vydat a vnímat naplno tamní atmosféru a architekturu, což filmu dodává na věrohodnosti. Když hned několik hlavních postav vytváříte pomocí počítačové grafiky, pak rozhodně potřebujete filmu dodat na uvěřitelnosti využitím skutečných exteriérů.“

Hlavní postavy a obsazení:

Steve Rogers/Captain America (Chris Evans) 

Poté, co se organizace S.H.I.E.L.D. zdiskreditovala ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera, musí Steve najít způsob, jak dát Avengers dohromady.

Thor (Chris Hemsworth) 

Asgardský bůh hromu se vrací jako ochránce planety Země. Svou čestností a schopnostmi je morálním kompasem týmu.

Vision (Paul Bettany) 

Vision je mocný a záhadný android. Je nepředvídatelný, nebezpečný a neovladatelný.

Nick Fury (Samuel L. Jackson) 

Nick Fury dal dohromady Avengers, byl zbaven hodnosti a od filmu Captain America: Návrat prvního Avengera se skrývá. I tak ale zůstává mentorem a vůdčí osobností.

Nataša Romanovová/Black Widow (Scarlett Johanssonová) 

Křehká Scarlett se vrací jako bývalá superšpionka, ze které se stala hrdinka.

Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner)

Zkušený ostrostřelec Hawkeye je jedním z nejnebezpečnějších členů Avengers. Ve své výbavě má novější a nebezpečnější zbraně.

Pietro Maximoff/Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) 

Je superrychlý a úzkostlivě chrání svou sestru Wandu stejně jako své válkou zmítané rodné město Sokovii.

Wanda Maximoffová/Scarlet Witch (Elizabeth Olsenová)

Wanda je překrásná a záhadná Pietrova sestra. Vládne schopností manipulovat myslí druhých a ovládá telekinezi.

Ultron (James Spader)

Ultron je zlovolná umělá inteligence a nepřítel, s jakým se ještě nikdo nikdy nesetkal. Zrodil se z bezpečnostního počítačového programu, který napsali Tony Stark a Bruce Banner, aby zavedli na Zemi věčný mír. Jejich záměr však selhal.

Bruce Banner/Hulk (Mark Ruffalo) 

Bruce Banner se se svým druhým zeleným já smířil a stal se plnohodnotným a důležitým členem týmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám