Hlavní obsah

Divadlo Na Zábradlí uvádí Bodóovu Anamnézu

Právo, (rh)

Českou premiéru hry Anamnéza z pera divadelního herce a režiséra Viktora Bodóa a jeho dramaturgyně Júlie Róbertové uvádí 24. a 25. dubna pražské Divadlo Na Zábradlí.

Foto: DNZ - KIVA

Honza Hájek, Ivan Lupták, Ladislav Hampl a Jiří Vyorálek v inscenaci Anamnéza v Divadle Na Zábradlí

Článek

Hra byla poprvé uvedena v budapešťském Divadle Józsefa Katony, kde Viktor Bodó začínal svou kariéru. Nyní pravidelně režíruje na různých scénách v Maďarsku, Rakousku i Německu (Graz, Berlín nebo Kolín). Na festivalu Divadlo 2014 v Plzni byla loni na podzim uvedena jeho osobitě aktualizovaná inscenace Gogolova Revizora, kterou nastudoval v budapešťském divadle Vígszínház, a před několika lety se na témže festivalu objevila i jeho úspěšná dramatizace Kafkova Procesu pod názvem Semeloumnezmizelsem/Rattledanddisappeared, kterou uvedl se souborem Divadla Józsefa Katony.

Anamnéza se odehrává v nemocnici. Muž bloudí nemocničními chodbami. Zběsilá jízda plná podivností a vykloubených reálných situací začíná u vrátnice a končí na patologii. Nic zde však není takové, jak se na první pohled zdá. V inscenaci Anamnéza v režii Rastislava Balleka hrají Jakub Žáček, Ladislav Hampl, Stanislav Majer, Jiří Vyorálek, Petr Čtvrtníček, Natália Drabiščáková, Anežka Kubátová a další herci Divadla Na Zábradlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám