Hlavní obsah

Slovenské televize se chtějí zbavit české konkurence

Právo, ivi
Bratislava

Podle vedení slovenských televizí jsou české stanice šířeny na Slovensku nezákonně. Generální ředitel televize Joj Marcel Grega prohlásil, že přítomnost českých televizí komplikuje situaci na reklamním trhu.

Foto: koláž Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Je to něco, co zasahuje do našeho byznys plánu,“ uvedl Grega na nedávné konferenci Living on The Edge. Slovenské televize už v této věci aktivně konaly a podaly žalobu na některé operátory, kteří na Slovensku nabízejí české televizní stanice.

„Pokud zaplatíme statisíce eur za právo vysílat filmy a Prima nebo Nova je odvysílají tři dny předtím, než je v premiéře uvedeme my, vnímám to jako velký zásah do našich licenčních a obchodních práv,“ nechal se slyšet Grega.

Generální ředitel veřejnoprávního Rozhlasu a televize Slovenska Václav Mika upozornil, že pro slovenské televize platí různé regulace, které se zahraničních stanic netýkají. „Týká se to například finančních sankcí. Denně dochází k porušování autorských práv,“ uvedl Mika.

Slovenské televize nežádají zpřísnění regulačních opatření, chtějí pouze dodržování platných právních norem. „Tento trh je přísně regulovaný, jen se nám zdá, že se silně regulují slovenští vysílatelé a ignoruje se vysílání ostatních televizních stanic. To je stejné, jako kdyby se povolená rychlost na silnicích týkala pouze automobilů se slovenskou poznávací značkou a vozy s českou nebo maďarskou značkou mohou bez postihu jezdit 130 přes vesnici a tváříme se, že je to OK,“ dodal Grega.

Reklama

Výběr článků

Načítám