Hlavní obsah

Jak se tunelovalo Rusko. Thriller chystá tvůrce hitu Social Network

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle knihy Bena Mezricha, který napsal předlohu pro facebookový trhák Social Network, se chystá film Once Upon a Time in Russia (Tenkrát v Rusku). Jde o thriller o divokých „devadesátkách“ a mafiánech, kteří disponovovali tak neskutečnými částkami, že vedle nich vypadal Kožený jako amatér.

Foto: ČTK

Zesnulý ruský miliardář Boris Berezovskij

Článek

Firmy Warner Bros. a RatPac Entertainment získaly slibný text Bena Mezricha o Borisi Berezovském, odsouzeném za tunelování Aeroflotu a Autovazu. Popisuje divokou privatizaci obrovských firem za prezidenta Jelcina. Brett Ratner chce velký příběh o miliardách dolarů a zločinu produkovat s Jamesem Packerem a Johnem Chengem.

Nepředstavitelný majetek získal Berezovskij začátkem devadesátých let, šlo o banky, letecké společnosti, média a ropný průmysl. Jenže se později znelíbil Vladimiru Putinovi a jeho podnikání ztratilo ochranu. Berezovskij raději utekl do Velké Británie. V Rusku byl odsouzen k šesti letům vězení za rozkrádání Aeroflotu a k 13 letům za údajné vytunelování automobilky Autovaz.

V roce 2013 kritik Kremlu a miliardář Berezovskij zemřel, pravděpodobně se oběsil. Média spekulovala o sebevraždě, protože měl deprese a také utrpěl finanční ztráty. Tělo 67letého muže našel v Ascotu u Londýna tělesný strážce. Policie uvedla, že nemá důkazy o podílu druhé osoby na smrti.

Přítelkyně ruského miliardáře Kateřina Sabirovová však nadále tvrdí, že nespáchal sebevraždu. Údajně se chtěl usmířit s Putinem a vrátit do Ruska.

Reklama

Výběr článků

Načítám