Hlavní obsah

Ceny divadelní kritiky budou rozdány v Divadle Na zábradlí

Právo, (rh)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny divadelní kritiky (dříve Ceny Alfréda Radoka) budou předávány v pátek 13. března od 21 hodin v pražském Divadle Na zábradlí, které má ve všech kategoriích celkem osm nadějí.

Foto: NDL Josef Ptáček

V nominacích na Ceny divadelní kritiky je i půvabná loutkářská inscenace O beránkovi, který spadl z nebe v nastudování libereckého Naivního divadla.

Článek

Kromě nominace na titul Divadlo roku aspiruje na Inscenaci roku i tamní Velvet Havel, spolu s Maryšou brněnského HaDivadla a inscenací O beránkovi, který spadl z nebe Naivního divadla v Liberci. Další nominace má Divadlo Na zábradlí v kategoriích ženský herecký výkon, mužský herecký výkon, hra, scénografie, hudba a talent roku.

O cenách rozhodují svými hlasy divadelní kritici v anketě časopisu Svět a divadlo, letos se ankety zúčastnilo celkem 69 kritiků. Kromě již zmíněných hlasů pro Divadlo Na zábradlí se dalších sedm nominací váže na brněnské scény, z toho pět na HaDivadlo. Ze zbylých dvanácti nominací je polovina pražských, ostatní patří Hradci Králové, Kladnu, Liberci, Ostravě a Uherskému Hradišti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám