Hlavní obsah

Nové knihy: Jacobsen, French, Kepler, Králíček a Winter-Neprakta

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden přinesl čtyři nové detektivní příběhy, včetně jedné audioknihy. Pozornost si jistě zaslouží kniha historika Václava Králíčka věnovaná Krymské válce 1853 – 1855 i publikace kreseb a vtipů Jiřího Wintera – Neprakty. Navíc dva nové komiksy.

Článek

Steffen Jacobsen:

Trofej

Nové knihy

Manželský pár se vydává na společnou dovolenou. Když se jim ale na paty navěsí skupinka násilníků, promění se výlet do zimních hor v noční můru. Soukromý detektiv Michael Sander odhaluje složité vztahy veteránů z Balkánu a Afghánistánu, kteří ze záliby honí a mučí lidi.

Kniha Zlín, přeložila Markéta Kliková, 420 stran, 389 Kč, e-kniha 239 Kč

Nicci French:

Ztracené úterý

Nové knihy

Při rutinní domácí prohlídce nalezne sociální pracovnice u zjevně psychicky vyšinuté Michelle Doyceové nahé mužské tělo v rozkladu. Totožnost mrtvého se nedaří zjistit, a tak detektiv Karlsson opět kontaktuje psychoterapeutku Friedu Kleinovou.

Argo, přeložil Petr Pálenský, 372 stran, 358 Kč, e-kniha 248 Kč

Robert Ludlum, Eric Van Lustbader:

Bourneho dilema

Nové knihy

Jason Bourne se zavázal ke splnění velmi neobvyklé mise: sehrát úlohu dvojníka syrského ministra na významném blízkovýchodním summitu. Uprostřed jednání však do místnosti vtrhnou ozbrojenci a zmasakrují všechny přítomné – až na jednoho. Bournea potřebují živého.

Domino, přeložil Michael Havlen, 512 stran, 339 Kč

Lars Kepler:

Paganiniho smlouva

Nové knihy

Druhý díl celosvětově úspěšné detektivní řady s komisařem Joonou Linnou od švédské autorské dvojice píšící pod pseudonymem Lars Kepler vychází rovněž jako audiokniha v podání herce Pavla Rímského.

OneHotBook, 11 hod. 44 min., ke stažení 299 Kč, jako 2 CD mp3 329 Kč

Václav Králíček:

Velký švindl

Nové knihy

S podtitulem Krymská válka 1853 – 1855 se historik vrací do krvavého konfliktu mezi Ruskem a Osmanskou říší, které na pomoc přišly Velká Británie, Francie, Sardinie a nakonec i Rakousko. A válčilo se i na severu Ruska, v Baltském moři a na Dálném východě.

Epocha, 480 stran, 399 Kč

Jiří Winter – Neprakta:

Nepraktovi muži v plechu

Nové knihy

Kniha kreslených vtipů dvojice Neprakta (Jiří Winter a Bedřich Kopečný) věnovaná rytířským hrám a soubojům, dvorním dámám, ženám v pásech cudnosti a scénám z bitev českého středověku. Doplněná o pozdější tvorbu inspirovanou Miloslavem Švandrlíkem.

Epocha, 128 stran, 249 Kč

Radhika Sanghaniová:

Panna

Nové knihy

Ellie nikdy neviděla ve své sexuální nezkušenosti problém. Až do chvíle, kdy jí doktorka nutí test na chlamydie, protože nechce uvěřit, že je v jednadvaceti ještě pannou. Ellie ale neměla žádný pořádný úlet, natož kluka. Rozhodne se tedy k činu: musí přijít o panenství.

Mladá fronta, přeložila Jana Montorio Doležalová, 232 stran, 249 Kč, e-kniha 150 Kč

Robert Kirkmamn, Charlie Adlard, Cliff Rathburn:

Živí mrtví 13: Těžká cesta zpět

Nové knihy

Všechno je v naprostém pořádku. Všechno je v pohodě, všechno je idylické. A Rick s tím má problémy. Až moc velké. Že by největší nebezpečí přicházelo právě od něj?

Crew, přeložil Martin D. Antonín, 136 stran, 299 Kč

Mark Buckingham, Bill Willingham:

Mýty 2: Farma zvířat

Nové knihy

Od té doby, co Nepřítel vyhnal Mýty z původní vlasti, žijí ty nehumanoidní z nich na Farmě na severu státu New York, skrytí před všetečnými zraky lidí. Nyní ovšem po mnoha stech letech izolace doutná na Farmě revoluce. A komisaři jsou připraveni kritiky umlčet.

Crew, přeložil Viktor Janiš, 128 stran, 389 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám