Hlavní obsah

Aerosmith to po 45 letech nevzdají. Jedou na turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Aerosmith slaví 45 let od prvního koncertu. Navzdory značným problémům, osobním i zdravotním, hodlají rockeři pokračovat spolu na letním turné.

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Aerosmith vystoupili v roce 2010 v Praze. Na snímku Joe Perry (vlevo) a zpěvák Steven Tyler.

Článek

„Jsme prazvláštní kapela, pořád máme stejné členy, žádné předtáčky, syntetické bicí. Nemám šest tanečnic se sexy zadky a vystrčenými kozičkami. Jsme věrni stylu Aerosmith,“ řekl magazínu Rollingstone zpěvák Steven Tyler.

Skupina je skutečně známá tím, že hraje vše naživo a nikdy písničky nemění - hity Walk This Way, Mama Kin nebo Dream On znějí téměř jako v sedmdesátých letech.

”Chodí na nás lidi od čtrnácti do šedesáti. Těší se na Walk This Way tak, jak ji znají. Nepřišli, aby se podívali, jestli umíme předělat něco, na co si zvykli. Hodně lidí by zklamalo, kdybychom hráli Dream On jako reggae. Nevzpomínám si, kdy jsme naposledy něco předělali. Taková kapela prostě jsme a nemyslím, že se v dohledné době změníme,“ uvedl kytarista Joe Perry.

Deska? Kdo ví

„Vždycky, když jdeme na pódium hrát, vzpomínáme si přesně, proč jsme ty písničky dělali. Třeba když jsme nahrávali Train Kept A-Rollin', byli jsme naštvaní, že nás rádia nehrajou. Vždy, když to hraju, vzpomenu si na ten vztek. Prožiju to znova,“ dodal Steven.

Malá změna na letním turné, které se bohužel ČR netýká, přece jen přijde. Tyler a Perry se rozhodli přihodit songy, které dlouho nehráli - Monkey on My Back, Fever a Beyond Beautiful. Tyler zvažuje i letitou Sick as a Dog.

Šance, že Aerosmith fanouškům dodají i pořádnou novou desku, není zatím moc velká. Nemají ani materiál, ani žádný label. Perry loni vydal jen málo známé Vánoční EP a Tyler mluví o sólo albu. ”Aerosmith pravděpodobně něco udělají, ale nejsem si jistý,“ uzavřel zpěvák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám