Hlavní obsah

Na Rock for People zahrají Faith No More. Představí nové album

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošním festivalu Rock for People v Hradci Králové vystoupí skupina Faith No More. Na akci, která potrvá od 4. do 6. června ve Festivalparku, se představí 5. června. Oznámili to pořadatelé.

Foto: Právo - Petr Hloušek

Faith No More se do Hradce Králové vrátí. Snad letos opravdu zahrají.

Článek

Slavná americká crossoverová kapela měla na Rock for People vystoupit už v roce 2012. Náhlá bouře jí to ale znemožnila a kapela tehdy slíbila, že se při nejbližší příležitosti na festival vrátí. Stane se to tedy letos, přičemž formace představí své nové album.

Od poslední desky Faith No More nesoucí název Album of the Year uplynulo již osmnáct let. Letos na jaře formace vypustí nové studiové album, v pořadí sedmé, a vyrazí na turné. Pilotní singl s názvem Motherfucker, který už od konce listopadu minulého roku koluje internetem, o desce leccos napovídá. Baskytarista Bill Gould se v rozhovoru pro časopis Rolling Stone nechal slyšet, že jsou sice parta padesátníků, ale že doufá, že to na albu nebude patrné.

„Připravovaná novinka reflektuje období od vydání našeho zatím posledního alba do současnosti. Podle mě na ní budou velmi silné kousky, ale i takové, které ještě v sobě mají určitý prostor. Ať už ale děláme cokoli, vždy to bude znít jako hudba od nás. Bude to prostě to, co děláme a co nás činí šťastnými. Doufám však, že to nebude znít jako nahrávka party padesátiletých starých chlapů, jimiž vlastně jsme,“ upřesnil Gould s úsměvem.

Mezi dalšími potvrzenými formacemi pro Rock for People je například kalifornská šestice Hollywood Undead nebo Asking Alexandria.

První červencový víkend naváže na hradeckou část festival Rock for People Europe v Plzni. Pro tento festival je potvrzena šestice zástupců členských zemí Evropské unie, a to například angličtí The Ting Tings, electroswingeři Movits! ze Švédska nebo šílenci ze Španělska Gomad and Monster.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám