Hlavní obsah

Rodina Whitney Houstonové protestuje proti filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina zesnulé zpěvačky Whitney Houstonové vydala na oficiálních stránkách rozsáhlé emotivní prohlášení, v němž odsuzuje první film, který vznikl o jejím životě, a obzvláště režisérku Angelu Bassettovou.

Foto: Profimedia.cz

Whitney Houstonová na archívním snímku z mládí

Článek

Televizní film prý zavání falší. Rodina se rozčiluje nad tím, že se jich nikdo na nic neptal, a matka zpěvačky prý žádala, aby se film netočil. „Kanál Lifetime je znám tím, že točí špatné filmy o zesnulých celebritách, připravte se na nejhorší,“ vzkazuje zpěvaččina švagrová Pat.

Režisérka podle ní zneužila své kamarádství s Whitney, aby film protlačila. „Překroucení termínu přátelství, abyste prosadili vlastní zájem, není jen neuctivé a neupřímné, ale je to facka všem skutečným přátelům.“

Kdo ji vlastně znal...

Film podle ní dělali lidé, kteří skutečnou Whitney neznali, a zpěvačka by nedovolila, aby její příběh vyprávěl tak nezkušený tým. Otázkou je, do jaké míry jde o lživý film, a do jaké míry chce rodina jen zatajovat nepříjemné skutečnosti.

„Mám úctu k oběma úžasným talentům a úspěchům Whitney i Bobbyho, cítím zodpovědnost, že mám vyprávět jejich příběh. Jejich lidskost a jejich svazek nás všechny fascinují, jsem víc než nadšená, že mám příležitost stát za kamerou a vstoupit do jejich světa,” řekla před několika měsíci Angela Bassettová.

Tato herečka si v devadesátých letech zahrála Tinu Turner ve snímku What's Love Got to Do with It a byla nominována na Oscara. V její filmografii najdeme také dramata Hudba mého srdce a Nic než pravda a akční filmy Pán a paní Smithovi a Green Lantern. Natočila i film Betty & Coretta, inspirovaný skutečnými životy manželek Martina Luthera Kinga a Malcolma X Coretty Scott Kingové a Betty Shabazzové, které se sblížily po zavraždění obou mužů.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám