Hlavní obsah

Poslední díl Hobita v Česku vidělo přes 400 tisíc diváků

– Praha

Závěrečný díl trilogie režiséra Petera Jacksona Hobit s podtitulem Bitva pěti armád vidělo při druhém víkendu v českých kinech 111 153 fanoušků. V pokladnách nechali přes 17 miliónů korun. Celkem tak má tento snímek na kontě 411 902 diváků a tržby 63 miliónů korun.

Foto: Warner Bros.

Luke Evans a Orlando Bloom (vpravo) ve filmu Hobit: Bitva pěti armád

Článek

Na druhém místě žebříčku skončil podle informací Unie filmových distributorů americký film Noc v muzeu: Tajemství hrobky, který přilákal 18 562 lidí.

Na třetí místo odsunul animovaný snímek Tučňáci z Madagaskaru, rovněž z americké produkce.

Foto: 20th Century Fox

Tučňáci z Madagaskaru

Čtvrtá je Svěrákova pohádka Tři bratři, kterou vidělo 33 641 lidí - vzhledem k nižší ceně vstupenek však vydělala jen necelé dva milióny korun. V kinech se promítá už téměř pět měsíců a právě vyšla na DVD. Celkem její návštěvnost přesáhla 600 000 lidí, kteří v pokladnách kin nechali 70 miliónů korun.

Páté místo obsadil ruský snímek Sněhová královna.

Z domácí produkce je Michálkův Pohádkář jedenáctý a za ním Raluca Zdeňka Viktory. Dokument Století Miroslava Zikmunda skončil čtrnáctý - na kontě má třicet tisíc diváků a tržby 2,7 miliónu korun.

Aktuální výsledky poskytují Unii filmových distributorů provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám