Hlavní obsah

Premiéra komedie o Kim Čong-unovi zrušena kvůli teroristické hrozbě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aféra s filmem The Interview nabírá na obrátkách. Po výhrůžkách hercům ze strany KLDR se objevil ještě ostřejší vzkaz od anonymních hackerů, kteří doporučili lidem, aby na newyorskou premiéru nechodili a pamatovali na útok z 11. září 2001. Poté byla premiéra zrušena.

Foto: Sony Pictures

Plakát ke komedii The Interview

Článek

Newyorské kino Sunshine Cinema už zřejmě film promítat nebude, ale studio Sony Pictures zatím nechce premiéru úplně zrušit. Mezitím protagonisté filmu Seth Rogen a James Franco odvolali další propagační akce na tento týden.

Hackeři poslali studiu vzkaz, který se dá označit za teroristický. „Svět bude plný strachu. Pamatujte na 11. září 2001. Doporučujeme vám se držet dále od těch míst. Jestli bydlíte poblíž, raději opusťte dům,” napsali mimo jiné.

Studio hodlá film v USA normálně promítat, ale každé kino se může rozhodnout, jak bude postupovat.

Upoutávka na film The InterviewVideo: Falcon

Hrozba je podle úřadů málo reálná

Podle amerických úřadů je hrozba spíše nereálná. Nenašly důkaz, že probíhá nějaký plán na napadení amerických kin. Například v Los Angeles už The Interview promítali minulý týden a nestalo se nic.

Podle dřívějšího prohlášení studia se nepočítá s tím, že by film promítali třeba v Japonsku a Jižní Koreji, s hackerskými útoky to ale údajně nesouvisí.

„Nikdy se to v Japonsku promítat nemělo, stejně jako komedie s Adamem Sandlerem kategorie R, které mají úspěch ve Státech, ale tady nefungují a nejdou do distribuce,” řekl anonymní zdroj. Studio to oficiálně nechtělo komentovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám