Hlavní obsah

Filmové premiéry: Příběh Marie, Hobit: Bitva pěti armád a Raluca

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen dva filmy vstupují do kin zároveň s napjatě očekávaným hitem Hobit: Bitva pěti armád. Tím první je Příběh Marie, dívky z poloviny 19. století, která byla slepá i hluchá, a přesto se dokázala naučit žít. Tím druhým je český erotický thriller Raluca.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 50. týden

Článek

Hobit: Bitva pěti armád

Upoutávka k filmu Hobit: Bitva pěti armád

Závěrečná část filmové trilogie uzavírá epické dobrodružství Bilbo Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků. Když se jim v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast, nechtěně vypustili do světa smrtící sílu. Rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na bezbranné muže, ženy a děti v Jezerním městě. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí.

Hobit: Bitva pěti armád, USA/Nový Zéland 2014, fantasy, 144 min., režie: Peter Jackson, hrají: Benedict Cumberbatch, Cate Blanchettová, Elijah Wood, Ian McKellen, Luke Evans, Martin Freeman, Orlando Bloom, Richard Armitage a další.

Příběh Marie

Upoutávka k filmu Příběh Marie

Marie Heurtinová se narodila hluchá a slepá, a ještě ve čtrnácti letech nebyla schopná komunikovat s okolím. Její otec ji ze zoufalství odvezl do ústavu Larnay, kde se řádové sestry staraly o neslyšící dívky a mladé ženy. Mladá sestra Marguerite si navzdory skepsi matky představené vzala „divoké zvířátko“ pod ochranná křídla a navzdory počátečním nezdarům nakonec naučila dívku vlastní znakovou řeč dotyky rukou, Marie se díky tomu později naučí Braillovo písmo, psát na stroji, šít, plést...

Příběh Marie, Francie, 2014, drama, 95 min., režie: Jean-Pierre Améris, hrají: Isabelle Carré, Ariana Rivoire, Brigitte Catillonová, Noémie Churletová a další

Raluca

Upoutávka k filmu Raluca

Bývalý polda si některé věci ze své minulosti nechce připomínat, ale připomenou mu je jiní. V současnosti pracuje jako soukromý detektiv a spí se svou sekretářkou. To všechno až do chvíle, kdy se mu do života připlete svůdná Raluca a otočí mu ho o 360 stupňů. Je to náhoda, osud nebo na něj někdo nastražil past?

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Raluca, ČR 2014, erotický thriller, 80 min., režie: Zdeněk Viktora, hrají: Jan Dolanský, Malvína Pachlová, David Novotný, Helena Dvořáková a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám