Hlavní obsah

Nová DVD: Predestination, Století Miroslava Zikmunda, V oku tornáda, Madagaskar 1–3

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanouškům sci-fi je určen australský snímek Predestination. Kdo má rád dokumenty a lákají ho dálky, ten by neměl minout životopisný film Století Miroslava Zikmunda. Mezi lovce bouří se dostaneme ve filmu V oku tornáda. Jako předvánoční kolekce vychází Madagaskar 1-3 aneb všechna tři dobrodružství lva Alexe, hrošicie Glorie, zebry Martyho a žirafáka Melmana.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 44. týden

Článek

Predestination

Film vznikl na motivy povídky Všechny tvé stíny Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta, kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase.

Predestination, Austrálie 2014, sci-fi/thriller, 97 min., režie: Michael Spierig, Peter Spierig, hrají: Ethan Hawke, Noah Taylor, Sarah Snooková a další.

Století Miroslava Zikmunda

Přináší osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků a dodnes má energie na rozdávání. Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém, setkal se s prezidenty, s Gagarinem i Hillarym. Zažil nástup demokracie a „všemocného" kapitalismu...

Století Miroslava Zikmunda, Česká republika 2014, dokument, 97 min., režie: Petr Horký, hrají: Miroslav Zikmund, Jiří Hanzelka.

V oku tornáda

Během jediného dne zasáhne město Silverton celá série tornád a dočista ho zpustoší. Celé město je vydáno napospas nevypočitatelné smrtonosné smršti, ale to nejhorší má podle meteorologů teprve přijít. Většina lidí hledá bezpečné útočiště, jiní ovšem míří přímo do oka tornáda…

V oku tornáda USA 2014, akční, 86 min., režie: Steven Quale, hrají: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Jeremy Sumpter a další.

Madagaskar 1 – 3

V jedničce si tyto zvířecí celebrity z Central Park Zoo v New Yorku užívají péče ošetřovatelů do té doby, než jeden z nich zmizí. Zbytek se ho vydává hledat. Druhé pokračování má podtitul Útěk do Afriky a v trojce se dostanou až do kočovného cirkusu v Monte Carlu, s nímž se chtějí vrátit domů.

Madagaskar 1–3, USA, 2005–2012, animovaný, 3x 90 min, režie: Eric Darnell, Tom Mc Grath.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám