Hlavní obsah

Polská kultura se představí Praze

Právo, (ŠH)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník festivalu polské kultury Bardzo fajný nabídne návštěvníkům nejen filmy a koncerty. Koná se v pátek a v sobotu 28. a 29. listopadu v pražském kině Bio Oko.

Foto: archiv pořadatelů

Z filmu U strážnýho anděla.

Článek

Páteční program nabídne dva filmy režiséra Wojciecha Smarzowského. Festival zahájí Dopraváci, snímek z prostředí varšavské dopravní policie. Druhý film, U strážnýho anděla, inspirovaný knihou Jerzyho Pilcha, uvidí diváci v české premiéře. Hudební program nabídne koncert zpěvačky Agu, která se narodila v Polsku a od roku 2004 hraje v Praze.

V sobotu bude na festivalu k vidění Ida, černobílý snímek režiséra Pawła Pawlikowského. Následuje pásmo animovaných a i u nás známých pohádek Bolek a Lolek.

„Vrcholem programu bude česká premiéra filmu U strážnýho anděla se speciálním předkoncertem pražské polské zpěvačky Agu a sobotní vystoupení polské zpěvačky Natalie Grzebały, která přiveze své melancholické písně od Baltu,“ řekla Právu organizátorka akce Tereza Mácová.

Dva dny polské kultury završí projekce filmu Život je úžasný režiséra Macieje Pieprzycy.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Je inspirovaný skutečným příběhem hendikepovaného chlapce s mozkovou obrnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám