Hlavní obsah

Písničku z Hobita nazpíval Billy Boyd

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Billy Boyd natočil píseň do filmu Hobit: Bitva pěti armád, závěrečného dílu hobití trilogie režiséra Petera Jacksona.

Billy Boyd: The Last Goodbye

 
Článek

Píseň The Last Goodbye zazní v závěru filmu a doprovodí titulky. Skotský herec a muzikant, který si v Hobitovi zahrál Pipina, v září navštívil Nový Zéland, aby si prohlédl pracovní verzi filmu a při té příležitosti písničku nazpíval.

Foto: Profimedia.cz

Billy Boyd

„Nezaměřili jsme se jen na poslední díl, ale spíše na celé desetileté epické dobrodružství. Ta píseň má shrnout šest filmů. Nahrávali jsme ve Wellingtonu na Novém Zélandu a zajeli jsme i do Aucklandu do studia Neila Finna, kde nahrál nějaké kytary,” řekl k tomu Boyd.

Soundtrack k poslednímu dílu Hobita má vyjít 9. prosince, premiéra snímku v ČR bude 11. prosince. Ve filmu Hobit: Bitva pěti armád se opět setkáme s Richardem Armitagem, Orlandem Bloomem, Martinem Freemanem, Elijah Woodem, Cate Blanchettovou, Ianem McKellenem a dalšími.

Upoutávka na film Hobit: Bitva pěti armádVideo: Warner Bros. CZ

Z komerčního hlediska se očekává, že půjde o největší trhák roku. První i druhý díl totiž řadu týdnů vedly český žebříček návštěvnosti kin a podobná situace byla i ve světě.

Po skončení trilogie se chystá životopisný snímek o J. R. R. Tolkienovi. Má zachytit klíčové momenty v životě jazykovědce a spisovatele, včetně vydání Hobita (1937) a Pána prstenů (1954).

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám