Hlavní obsah

Nové knihy: Radanovič, Žantovský, Applebaumová, Vejmělková i Hartl

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka novinek je ovlivněna jubileem listopadu 1989. V seriálu Dušana Radanoviče Znovu 89, v portrétech Václava Havla vytvořených Michaelem Žantovským a Edou Kriseovou. Připomenutím fenoménu Karla Kryla. Nechybí portréty Jany Brejchové i Boba Dylana. Ale ani detektivky, romantická i úsměvná próza a samozřejmě komiks.

Článek

Dušan Radanovič:

Znovu 89. Týden po týdnu, den po dni

Nové knihy

Projekt připravil Český rozhlas jako živou reportáž z roku 1989, jak „pukaly ledy“ i jak se tehdy žilo. Proto se autoři věnovali nejen politice, ale i kultuře, sportu a každodennímu životu. Aby vše nebylo jen vážné, spojili síly s autorem komiksu Opráski sčeskí historje.

Grada, Radioservis, 128 stran, 299 Kč

Michael Žantovský:

Havel

Nové knihy

Biografie Václava Havla pohledem prezidentského tiskového mluvčího. Oba spolu dlouhá léta úzce spolupracovali, pojilo je blízké přátelství – a politický (a do značné míry i kulturní) odkaz Václava Havla dodnes Michael Žantovský rozvíjí jakožto diplomat.

Argo, 568 stran, 498 Kč, e-kniha 375 Kč

Eda Kriseová:

Václav Havel. Jediný autorizovaný životopis

Nové knihy

Havel znal spisovatelku z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou odboru Stížností a milostí na Pražském hradě. Po letech svou životopisnou knihu doplnila.

Práh, 344 stran, 379 Kč

Ivana Denčevová, Michal Stehlík:

Fenomén Karel Kryl

Nové knihy

Všestranný pohled na osobnost zpěváka, básníka, výtvarníka, rozhlasového redaktora a glosátora Karla Kryla, jehož nedožité sedmdesátiny a dvacáté výročí úmrtí si letos připomínáme.

Radioservis, 158 stran, 289 Kč

Anne Applebaumová:

Železná opona - Podrobení východní Evropy 1944 - 1956

Nové knihy

Historička přináší téma komunistického převzetí moci ve střední a východní Evropě. V knize popisuje nejen nástup jednotlivých režimů, ale také všední život v dotyčných zemích během zásadních společenských změn.

Beta, nakladatelství Jiří Ševčík, přeložila Petruška Šusterová, 512 stran, 549 Kč

Eva Vejmělková:

Růžové moře

Nové knihy

Křehká milostná novela z Toskánska je první knihou bývalé herečky a dnes psycholožky. Snová, letní, žhavá, nepostrádá italskou atmosféru a reálie. Přináší i promyšleně komponovaný příběh velké lásky, ženský, nikoli povrchní pohled na vztah dvou lidí.

Slovart, 112 stran, 249 Kč

Patrik Hartl:

Malý pražský erotikon

Nové knihy

Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých bydlí rodiny, jejichž členové prožívají pod povrchem zdánlivě všedních dní nečekaně osudové milostné příběhy. Každý po svém, někdo tajně, jiný veřejně, někdo často, jiný zřídka.

Bourdon, a.s., 430 stran, 329 Kč

Eva Houserová

Vidíš-li vosu, nehýbej se!

Nové knihy

Co je oním bodem zlomu, kdy se z poddajné manželky stane bojovnice, kdy se laskavá milenka změní v zabijáka, kdy je všechápající matka schopná vraždy, kdy je kamarádka z dětství ochotná tajit vraždu či ji přímo osnovat?

Nakladatelství JaS, 192 strany, 219 Kč

Mons Kallentoft:

Zimní oběť

Nové knihy

Za obzvlášť mrazivé noci je nalezeno tělo tlustého muže visící na osamělém stromě uprostřed větrem ošlehané pustiny švédského Östergötlandu. Případem je pověřena mladá inspektorka Malin Forsová, svobodná matka prožívající své osobní tragédie.

Host, přeložila Luisa Robovská, 480 stran, eReading, 194 Kč

Douglas Preston:

Projekt Kraken

Nové knihy

Umělá inteligence nazvaná Dorothy je nejdůmyslnějším produktem kybernetického programátorství. Jenže unikne do internetu a drží svět v šachu. Podaří se ji zneškodnit dříve, než začne vše ničit v přesvědčení, že lidstvo není o moc víc než obtížná virová nákaza?

BB art, přeložil Roman Lipčík, 328 stran, 299 Kč

Alena Šteflová:

Jana Brejchová

Nové knihy

Osobnost populární filmové herečky snoubí kombinaci křehkosti, ženskosti i temperamentu. Jejím prvním manželem se stal Miloš Forman, následovalo manželství z trucu a také třetí, s hercem Vlastimilem Brodským, ze kterého se zrodila další herečka Tereza Brodská.

Nakladatelství BONDY s.r.o., 174 stran, 269 Kč

David Dalton:

Kdo je ten chlap? Hledání pravého Boba Dylana

Bob Dylan hraje už půl století prvořadou roli ve vývoji populární hudby a nejednou určoval směr, jímž se bude rock či folk ubírat. Podobně významných umělců není mnoho a ještě míň je těch, jejichž dílo je po celou dobu jejich kariéry neustále podrobováno zkoumání.

Nakladatelství 65. Pole, přeložil Ladislav Šenkyřík, 400 stran, 448 Kč

Pia Guerra, Brian K. Vaughan:

Y: Poslední z mužů 10 – Odpovědi

Nové knihy

Desátá a poslední kniha z cenami ověnčené ságy, kterou má na svědomí jeden z největších komiksových talentů současnosti, Brian K. Vaughan.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 168 stran, 399 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám