Hlavní obsah

Nové knihy: Žantovský, Atkinsonová, Pekárková, Kuzněcov i Remeňová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalu se rozjíždějící téměř už předvánoční knižní nabídka uvádí očekávaný životopis Václava Havla od Michaela Žantovského, prózy Kate Atkinsonové, Ivy Pekárkové, Sergeje Kuzněcova i Marcely Remeňové. Každý autor svým způsobem přispívá k poznání, kdo a jací vlastně jsme. A samozřejmě nemůže chybět nový komiks.

Článek

Michael Žantovský:

Havel

Nové knihy

Kniha mapuje celý Havlův život, ale větší prostor v ní mají 60. léta, kdy se prosadil jako dramatik. Dále přelom 70. a 80. let spojený s Chartou 77 a převratné události kolem roku 1989, kdy se z Havla disidenta stal Havel prezident.

Argo, 608 stran, 498 Kč

Kate Atkinsonová:

Život za životem

Nové knihy

Angličanka Ursula Toddová zemře těsně po narození roku 1910. V následující kapitole se téže únorové noci narodí znovu, přičemž tentokrát přežije, aby podstoupila celou řadu tragických, mnohdy heroických konců. S příslibem neomezených variant a pokračování.

Argo, přeložila Daniela Theinová, 410 stran, 398 Kč, e-kniha 248 Kč

Iva Pekárková:

Beton

Nové knihy

Příběhy z rodné vlasti, z doby moderní, ale takové, v nichž se odráží i minulost. K domácím příběhům autorka přidala i vybrané zahraniční – z New Yorku, Londýna a Nigérie. Ve většině z nich se ze všemožných úhlů probírá její hlavní téma: prolínání a střety kultur.

Mladá fronta, 192 stran, 229 Kč

Sergej Kuzněcov:

Motýlí kůže

Nové knihy

Kniha o mladé generaci Rusů, která se vyrovnává s realitou Moskvy, jednoho z největších moderních měst, v němž ale přežívá i minulost centra ruského impéria. Život těchto lidí je zaměřený na konzum a tělesné požitky, které mají vyplnit intelektuální prázdnotu.

Jota, přeložila Jitka Dědicová, 350 stran, 348 Kč

Natalie Young:

Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela

Nové knihy

Seznamte se s Lizzií Prainovou: ženou v domácnosti, která překročila padesátku. Manžela Jacoba už pár dní nikdo nespatřil. To proto, že ho Lizzie minulé pondělí v náhlém hnutí mysli praštila rýčem do hlavy. Pokud chce začít nový život, musí se zbavit jeho mrtvoly…

Domino, přeložil Jan Netolička, 272 stran, 333 Kč, e-kniha 169 Kč

Sara Shepardová:

Hra lží: Na mou duši

Nové knihy

Být mnou není snadné. Ale mé dvojče nemá na vybranou. Co kdyby vás někdo sledoval na každém kroku? Co kdyby jediný chybný krůček mohl znamenat smrt? Pak už na mou duši nezbývá než doufat…

BB art, přeložila Michaela Krýslová, 224 stran, 249 Kč

Marcela Remeňová:

Včelí lid/Osm světů

Nové knihy

Lea Layerová zjistí, že je do své rodiny nejen adoptovaná, ale že její rodiče i starší bratr pocházejí ze vzdálených Osmi světů. Díky tomu se náhle ocitne uprostřed války Osmisvěťanů a tajemných hmyzích stvoření. Přitom stále touží zjistit, kým vlastně je.

Beltfilm, 502 stran, 299 Kč

Peter Ransley:

Cena za krále

Nové knihy

Střety Cromwella a krále jsou stále nebezpečnější a mladý Tom Neave si musí vyšlapávat nelehkou cestu mezi milovanou ženou a nepřátelským otcem, mezi svou touhou po moci a touhou po svobodě – a mezi pohřbením minulosti a budováním budoucnosti…

BB art, přeložila Gisela Kubrichtová, 344 stran, 299 Kč

Sue Graftonová:

W… jako Western

Nové knihy

Napínavý příběh z drsného „divokého západu“, v němž hrdina zjednává spravedlnost s nasazením vlastní dobré pověsti. A Kinsey Millhoneová najde klíč k totožnosti neznámého nebožtíka.

BB art, přeložila Jaroslava Kočová, 392 stran, 349 Kč

Jostein Gaarder:

Anton a Jonatán

Nové knihy

Anton je plyšový medvídek, který vzpomíná, jak ho kluk Jonatán vozil s sebou na kole a ukazoval mu svět. Pak ale Jonatána srazilo auto a Anton zůstal sám. Svět z perspektivy neživé hračky, která uvažuje typickým gaarderovským způsobem o tajemství života a smrti.

Albatros, přeložila Jarka Vrbová, 56 stran, 189 Kč

Aleš Kot:

Zero 1 – Krize

Nové knihy

Akční špionážní drama rozložené do jednosešitových příběhů – přičemž každý sešit kreslí jiný výrazný mladý výtvarník. Dohromady to dává příběh nelítostného agenta jménem Edward Zero, člověka, který byl od dětství formovaný do podoby všeho schopného robota.

Crew, 160 stran, 369 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám