Hlavní obsah

Zpěvačka Alice Francis se vrací do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvačka Alice Francis, která zaplnila už při své loňské premiéře Lucerna Music Bar, se do něj ve čtvrtek vrací. Opět nabídne dráždivý elektroswing. Zahrát má i několik nových skladeb, které by se měly objevit na připravovaném albu.

Foto: LMB

Alice Francis

Článek

„Chystáme pro naše české fanoušky několik ochutnávek z nového alba,“ řekla pořadatelům zpěvačka před koncertem. Přiznala, že album ještě není hotové: „„Nejsme jako klasická kapela, která jede od jara do podzimu turné a pak se zavře do studia. Některé písničky, které budou na albu, jsme nahrávali už před třemi roky. Zbytek skládáme na cestách.“

Alice Francis, která vyrůstala v Německu, ale narodila se v rumunském Temešváru, začala s hudbou jako teenagerka. Její kariéru odstartoval producent Goldielocks, který ji po společném jamu nabídl spolupráci, jež trvá dodnes.

Debutové album St. James Ballroom s hity Shoot Him Down a Gangsterlove vyšlo v září 2012. Nabízí náladu swingu a filmových melodií třicátých let zabalenou do kombinace hiphopu a elektronické taneční hudby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám