Hlavní obsah

Nová skupina Slza představuje videoklip k písni Lhůta záruční

Právo, (jaš)

Na české scéně se objevuje nová skupina. Jmenuje se Slza, tvoří ji zpěvák a klávesista Petr Lexa a kytarista Lukáš Bundil a jejich první singl a videoklip se jmenuje Lhůta záruční.

Foto: Universal Music - Tomáš Nosil

Slzu tvoří Lukáš Bundil (vlevo) a Petr Lexa.

Článek

„V příběhové lince videoklipu se objevuje několik symbolů spojených s Londýnem. Jsou to telefonní budka, plakát s Big Benem či tetování ve znaku londýnského metra. Představují znamení, která by hlavnímu hrdinovi měla ukázat cestu, po které by se měl vydat,“ říká k videoklipu autor námětu a režisér klipu Ondřej Urbanec.

Video vzniklo během letošního podzimu a natáčelo se na různých místech v Praze. Roli přítelkyně zpěváka ztvárnila herečka Veronika Hájková. „Možná jste zažili vztah, kdy se snažíte pro druhého udělat první poslední, o něco usilujete, bohužel to ale není opětované. A jednoho dne vám dojde trpělivost. Přesně o tom Lhůta záruční je,“ říká Lexa.

Lukáše Bundila a Petra Lexu svedla v kapele Slza náhoda. „Když jsem zakládal Slzu, hledal jsem zpěváka. Náhodou jsem se prokliknul na Petrův YouTube kanál, kde měl své covery zahraničních písniček. Okamžitě jsem věděl, že jsem objevil velký talent,“ vzpomíná Bundil. „Hudbu se snažíme dělat s přístupem, který obdivujeme a nacházíme v současné světové pop music. Důraz klademe na české texty. Česká populární hudba často postrádá aktuální světové trendy a přístupy. To bychom rádi změnili.“

Videoklip můžete zhlédnout ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám