Hlavní obsah

Pohřeb Petra Skoumala bude 6. října ve Strašnicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední rozloučení s klavíristou, skladatelem a příležitostným textařem Petrem Skoumalem, který zemřel 28. září ve věku 76 let, bude v pondělí 6. října od 12:00 hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze, sdělil zpěvák Michal Prokop.

Foto: ČTK

Poslední rozloučení s klavíristou a skladatelem Petrem Skoumalem bude v pondělí 6. října od 12:00 hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze.

Článek

Petr Skoumal získal hudební vzdělání nejprve na pražské konzervatoři. Učil se dirigování a později na brněnské JAMU přidal řízení sboru. Po studiích se věnoval scénické hudbě, pracoval například v Činoherním klubu v Praze, kde byl režisérem a hudebním dramaturgem. Tam se potkal se spisovatelem a písničkářem Janem Vodňanským, který se stal jeho dlouholetým spolupracovníkem.

Hudební publicista Jiří Černý označil Skoumala za nejoriginálnějšího českého skladatele populární hudby posledních 30 let. Tvořil i filmovou hudbu, databáze Ochranného svazu autorského eviduje 779 jeho skladeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám