Hlavní obsah

Finská Apocalyptica se Čechům připomene příští duben

Novinky, Stanislav Dvořák

Finská skupina Apocalyptica, která se už v devadesátých letech prosadila úpravami metalových skladeb pro klasické nástroje, vydá příští rok nové album a 10. dubna zahraje v pražském Foru Karlín.

Foto: 1015.cz

Apocalyptica

Článek

Apocalyptica vznikla v roce 1993 a má za sebou už sedm studiových alb a řadu světových turné, na nichž odehrála přes 1000 koncertů. Také u nás v Praze vystupovala mnohokrát (v Incheba Aréně, Veletržním paláci, paláci Akropolis, Kongresovém centru, divadle Archa).

Po albu 7th Symphony (2010) si Finové jako skupina dali delší pauzu a věnovali se jednotlivě mnoha vedlejším projektům. Na začátek roku 2015 připravují opět řadovou desku. Bude revoluční v tom, že na ni přijali zpěváka Franky Pereze, který s nimi pojede i na turné. Perez spolupracoval třeba se členy System of a Down, s legendárním kytaristou Slashem, Scottem Shrinerem (Weezer), Joey Castillem (Queens of The Stone Age) a dalšími.

„Jsme ve formě a pořád máme touhu dělat hudbu společně. Když chcete dělat nové věci, nikdy nevíte, kde skončíte. Ale my jsme motivovaní a máme hlavy plné nápadů,” slibuje za kapelu Eicca Toppinen.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 880 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám