Hlavní obsah

O televizní ocenění Emmy usilují novinky jako seriál Temný případ

V Los Angeles budou v pondělí večer (v úterý ráno SELČ) slavnostně vyhlášeni držitelé amerických televizních cen Emmy. Mezi favority jsou nové televizní seriály True Detective (Temný případ) a Orange Is the New Black. Jejich konkurenty jsou stálice v podobě seriálů Perníkový táta a Taková moderní rodinka. Během slavnostního ceremoniálu přítomní uctí památku nedávného zesnulého herce Robina Williamse.

Foto: Profimedia.cz

V pondělí večer budou v Los Angeles uděleny ceny Emmy.

Článek

Nejvíce nominací, celkem 19, získalo středověké dobrodružné fantasy drama Hra o trůny. V kategorii dramatických seriálů s ním soupeří seriál Breaking Bad (Perníkový táta) o drogových dealerech z produkce kabelové televize AMC, který se začal vysílat v roce 2008 a letos byla odvysílána jeho poslední série. Herec Bryan Cranston, který ztvárnil hlavní roli středoškolského učitele chemie, který se rozhodne zaopatřit svou rodinu výrobou a prodejem drog, byl nominován jako nejlepší herec v hlavní roli.

Foto: Profimedia.cz

Emilia Clarke jako Daenerys Targaryen se svými rádci ve fantasy seriálu Hra o trůny.

Třináct nominací získal seriál House of Cards (Dům z karet), politický thriller, v němž hlavní roli intrikujícího kongresmana ztvárnil Kevin Spacey, který je nominován rovněž i jako nejlepší herec v hlavní roli. Seriál získal v minulosti již několik cen Emmy i Zlatý glóbus.

O titul nejlepší dramatický seriál soupeří i Man Men, který se odehrává v šedesátých letech 20. století v prostředí fiktivní reklamní agentury v New Yorku. Loni měl 12 nominací, letos osm. Jeho dalším konkurentem je britský televizní seriál Panství Downton vyprávějící o šlechtické rodině a jejím služebnictvu počátkem 20. století.

Novinkou v této kategorii je seriál Temný případ, který měl premiéru letos v lednu a skládá se jen z osmi epizod. Jeho ústředními hrdiny jsou dva detektivové, kteří pátrají po sériovém vrahovi v Louisianě. Oba hlavní hrdinové Woody Harrelson a Matthew McConaughey byli nominováni jako nejlepší herci v hlavní roli.

Foto: Profimedia.cz

Z nového televizního seriálu True Detective (Temný případ)

O titul nejlepší komediální seriál tradičně usiluje Teorie velkého třesku, která se točí kolem skupiny mladých vědců v čele s geniálním Sheldonem Cooperem (Jim Parsons), kteří jsou ale v běžném životě prakticky nepoužitelní. Parsons získal za roli Sheldona Emmy již třikrát a letos je nominován znovu.

Čtyřikrát za sebou zvítězila Taková moderní rodinka, seriál, který sleduje osudy několika amerických rodin. Letos usiluje již o páté ocenění v kategorii nejlepší komediální seriál. Devět nominací, včetně nominace na nejlepší komediální tvorbu, získal seriál o washingtonské politice Veep (Viceprezidentka). Novinkou v kategorii komediálních seriálů je pak Orange Is the New Black z prostředí ženské věznice, který má 12 nominací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám