Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mikulášovy patálie na prázdninách, Joe, Sex, drogy a daně, Love Song a 22 Jump Street

Právo, Věra Míšková

Kdo chce vzít děti do kina, pro toho jsou tu Milulášovy patálie na prázdnínách. Nicolas Cage hraje v dramatu Joe, které se odehrává ve společenství ztracených existencí. Dánský film Sex, drogy a daně pojednává o velkolepém přátelství mezi dvěma nechvalně známými a provokativními postavami moderní dánské historie. Keira Knightleyová hraje hlavní roli v romantickém filmu Love Song. Akční komedie 22 Jump Street prověří přátelství dvou policejních důstojníků.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 28. týden

Článek

Mikulášovy patálie na prázdninách

Upoutávka na film Mikulášovy patálie na prázdnináchVideo: H.C.E.

Je tu konec školního roku a dlouho očekávané prázdniny jsou konečně tady. Malý Mikuláš, jeho rodiče a babička vyrazili k moři a ubytovali se v hotelu Beau-Rivage Hotel. Mikuláš si u moře najde nové přátele a zažívá s nimi své neobvyklé patálie.

Mikulášovy patálie na prázdninách, Francie 2014, dobrodružný/ komedie, 97 min., režie: Laurent Tirard, hrají: Valerie Lemercierová, Kad Merad a další.

Joe

Upoutávka na film JoeVideo: CinemArt

Joe Ransom je horkokrevný tvrďák, který se často více než rozumem řídí vlastními instinkty. A ty ho bohužel už párkrát přivedly do křížku se zákonem a taky do basy. Teď pracuje jako předák party dřevorubců a žije téměř samotářský život v zapadlé díře uprostřed lesů na jihu USA a snaží se vyhnout dalším konfliktům, které by jej mohly vrátit za mříže. Jeho dobrovolná izolace se začne drolit ve chvíli, kdy do party přibere teenagera Garryho Jonese.

Joe, USA 2014, drama, 117 min., režie: David Gordon Green, hrají: Nicolas Cage, Tye Sheridan, Gary Poulter, Ronnie Gene Blevins a další.

Sex, drogy a daně

Upoutávka na film Sex, drogy a daněVideo: Film Europe

Skutečné postavy Simon Spies a Mogens Glistrup byli dva dánští rebelové, výjimeční ve své snaze o uplatňování svobody – ať už to byly peníze, drogy nebo sex v období hippies. Byla to divoká jízda mezi daněmi, masovým cestováním, šlapkami a politiky.

Sex, drogy a daně, Dánsko 2013, životopisné drama, 110 min., režie: Christoffer Boe, hrají: Pilou Asbæk, Nicolas Bro, Jesper Christensen, Jacob Højlev Jørgensen a další.

Love Song

Upoutávka na film Love songVideo: A-Company CZ

Gretta a její přítel Dave jsou spolu již od vysoké školy a skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se do New Yorku. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana...

Love Song, USA 2013, hudební/ romantický, 114 min.,režie: John Carney, hrají: Keira Knightleyová, Mark Ruffalo, Adam Levine, Hailee Steinfeld, Catherine Keenerová a další.

22 Jump Street

Upoutávka na film 22 Jump StreetVideo: Falcon

Poté, co si prošli dvakrát po sobě nástrahami střední školy, jsou policejní důstojníci Schmidt a Jenko pověřeni prací v utajení na místní vysoké škole. Ale zatímco Jenko potká spřízněnou duši ve sportovním týmu a Schmidt pronikne do řad studentů umění, začínají pochybovat, zda mezi nimi může existovat společný vztah na úrovni.

22 Jump Street, USA 2014, akční komedie, 112 min., režie: Phil Lord, Christopher Miller, hrají: Jonah Hill, Channing Tatum, Peter Stomare, Ice Cube a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám