Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Kina drtí americko-čínští Transformers

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americko-čínský akční film Transformers: Zánik nastoupil s velkým humbukem do kin a hned se dostal na první příčku žebříčku návštěvnosti. Za poslední víkend na něj zašlo 74 131 diváků.

Foto: CinemArt

Mark Wahlberg ve filmu Transformers: Zánik

Článek

Hrdiny filmu jsou automechanik Cade Yager a jeho dospívající dcera Tessa. Čirou náhodou se Cadeovi z jednoho vraku na šrotišti vyklube nejdůležitější Transformer   Optimus Prime. Lidé si ještě pamatují boje „hodných“ Autobotů se „zlými”“ Deceptikony, které zničily půlku Chicaga, a vědci se snaží stvořit vlastní pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Cadea najednou pronásleduje jak americká vláda, tak mimozemští nepřátelé. A aby toho nebylo dost, ještě se mu zamiluje dcera...

V novém konzumním produktu režiséra Michaela Baye si zahráli Mark Wahlberg, Nicola Peltzová, Stanley Tucci, Jack Reynor či Peter Cullen.

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Druhý je animovaný pohádkový příběh Jak vycvičit draka 2 o ostrově Blp, kde Vikingové kdysi bojovali s draky. Škyťák ale vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním, a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi.

Škyťák s Bezzubkou létají na neznámá území a najdou ledovou jeskyni, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna.

Třetí je americký pohádkový film Zloba – Královna černé magie s Angelinou Jolie v hlavní roli. Nabízí příběh legendární zlé královny z klasického snímku Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její srdce „proměnilo v kámen”.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Transformers: Zánik74 131
2.1.Jak vycvičit draka 259 917
3.4.Zloba – Královna černé magie7 949
4.2.Na hraně zítřka7 755
5.3.Všiváci7 311
6.11.Rio 25 941
7.5.Zakázané uvolnění4 676
8.6.Hvězdy nám nepřály3 868
9.13.Pojedeme k moři2 201
10.12.Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel2 160

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám