Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zánik, Knězovy děti

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý díl Transformers má podtitul Zánik, nového lidského hrdinu a také dosud neviděné Transformery - Dinoboty. V soutěži loňského MFF Karlovy Vary byla komedie Knězovy děti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 26. týden

Článek

Transformers: Zánik

Transformers: Zánik Video: CinemArt

Automechanik Cade Yager se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří až do doby, kdy se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Jako jeho nový lidský parťák se ale ocitne v hledáčku americké vlády, a pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž rozhodně nemůže souhlasit.

Transformers, USA 2014, akční sci-fi, 165 min., Režie: Michael Bay, hrají: Mark Wahlberg, Nicola Peltzová, Stanley Tucci, T. J. Miller, Sophia Mylesová a další.

Knězovy děti

Knězovy děti Video: Film Europe

Satirická komedie, jejíž hrdina, mladý kněz Fabian, je zděšen statistikami ve své nové farnosti: úmrtnost vysoká, porodnost malá. S dobrým úmyslem a heslem „dokonce i papež je proti používání kondomů“ se Fabian pokusí situaci změnit. S pomocí pobožného trafikanta Petara a lékárníka Marina propichují prodávané kondomy a antikoncepční pilulky mění za vitaminy. Brzy se dostaví kýžené výsledky...

Knězovy děti, Chorvatsko/Srbsko 2013, komedie, 93 min., režie: Vinko Brešan, hrají: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám