Hlavní obsah

Genesis se sešli v původní sestavě k natáčení dokumentu BBC

Slavná artrocková skupina Genesis se sešla poprvé od roku 1975 ve své nejslavnější sestavě. Pětice hudebníků spolu nevystupovala, ale povídala si o starých časech při natáčení televizního dokumentu. Oznámila to televize BBC, která je producentem snímku.

Článek

Genesis vznikli v roce 1967 a naposledy spolu v nejsilnější sestavě hráli v roce 1975. Tehdy odešel frontman Peter Gabriel a nedlouho po něm i kytarista Steve Hackett. Zpěvákem kapely se stal bubeník Phil Collins, který také později nastoupil na úspěšnou sólovou dráhu. Ke zbývajícím členům, klávesistovi Tonymu Banksovi a basistovi Mikeu Rutherfordovi, se ale Collins znovu připojil na světovém turné Genesis v letech 2006 a 2007.

Nyní se podle BBC všichni poprvé od roku 1975 sešli při natáčení dokumentu Genesis: Together and Apart (Genesis: Společně a od sebe), který by se měl vysílat ještě letos. Dokument zahrnuje dosud nevysílané záběry a sleduje vývoj skupiny od jejích artrockových začátků přes přechodné období po Gabrielově odchodu až po komerční úspěch v 80. letech, napsal hudební časopis Rolling Stone.

O comebacku Genesis v nejslavnější sestavě se mluvilo již několikrát. Podle Rolling Stonu to původní členové zvažovali již před deseti lety. Nakonec z toho nic nebylo kvůli Gabrielovi, který chtěl odehrát jen pár koncertů, zatímco ostatní se chtěli sejít k dlouhému turné.

„Nikdy to nebylo vyloučeno,” řekl ale loni Gabriel. „Nedávno jsem o tom přemýšlel. Máme docela štěstí. V jiných kapelách naší generace obvykle jeden či dva lidé chybějí. Tak si člověk uvědomí, že čas běží.” Možnost, že by se skupina znovu sešla, je podle Hacketta „možná, ale nepravděpodobná”. Při natáčení televizního dokumentu chyběl další kytarista, Anthony Phillips, který z Genesis odešel už v roce 1970, protože trpěl trémou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám