Hlavní obsah

Michal Dvořák: Energetický ping-pong je úžasný

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po koncertě skupiny Lucie v Bratislavě odpověděl na několik otázek Práva klávesista Michal Dvořák.

Foto: Právo - Petr Horník

Klávesista Michal Dvořák ze skupiny Lucie

Článek

Máte za sebou dva velké koncerty na Slovensku. Jaké z vašeho pohledu byly?

Pokud jde o naše výkony a reakce diváků, pak dobré až úžasné. Dokonale funguje takzvaný energetický ping-pong, kdy nám lidé dávají naši energii zpátky. Je to velká síla. Úplně spokojeni ale ještě nejsme s technickou stránkou, protože nám v hale v Bratislavě nepovolili hydrauliku, což je jedna z nejefektnějších částí koncertu. V Čechách ale bude.

Lenka Dusilová také?

Vystoupila s námi poprvé v Bratislavě, v Košicích ne. Má třítýdenní miminko, tak je to od ní docela punk. Jsme domluveni, že by s námi měla zpívat i v Ostravě, Brně, Praze, Plzni a možná i na Rock for People.

Jak koncerty zvládáte fyzicky?

Není to problém. Myslím si, že se nám vyplatilo několik menších vystoupení v minulých měsících, na nichž jsme se dobře připravili nejenom po fyzické, ale i hráčské a pěvecké stránce. Já jsem ale momentálně na antibiotikách a po bratislavském vystoupení jsem hned odjel na hotel do postele.

Všiml jsem si, že při písničce Utíkej vypověděly službu vaše klávesové nástroje…

To je pravda. Naštěstí jich mám dost, takže jsme je hned při koncertě nahradili jinými.

Budete pro koncerty v Čechách nějak upravovat program?

Někdy na konci první třetiny koncertu, který jsme odehráli v Bratislavě, je pasáž, kde je pár pomalých písniček pohromadě. Možná do ní trochu hrábneme. Jinak to bude stejné.

Reklama

Výběr článků

Načítám