Hlavní obsah

Kevin Spacey slíbí krev, pot a slzy. Zahraje si Churchilla

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární americký herec Kevin Spacey, držitel Oscarů za filmy Americká krása a Obvyklí podezřelí, se pustil do pro něj netypického válečného tématu - zahraje si britského premiéra Winstona Churchilla.

Článek

Snímek, který se jmenuje Captain of the Gate, vzniká v produkci Sierra/Affinity a připravuje se spolupráce se StudioCanal. Jak připomněl server The Hollywood Reporter, Spacey hrál hanebného politika v seriálu House of Cards. Tentokrát jde ale o historii a o úplně jinou osobnost. Ačkoliv Kevin Spacey je jako typ Churchillovi naprosto nepodobný, není důvod nevěřit, že po důkladné práci v maskérně dokáže tento všestranný herec vystihnout i britskou ikonu, která národu za války slíbila jen krev, pot a slzy.

Pod Churchillovým vedením (byl premiérem v letech 1940–1945, pak ještě jednou v padesátých letech) Velká Británie odolala Hitlerovi. Churchill zcela odmítal opatrnou politiku appeasementu, ustupování Hitlerovi v zájmu uchování míru, která v té době v Británii převládala. Chtěl například preventivně chránit strategické přístavy v Norsku a Švédsku, po kterých Hitler toužil, tehdejší vláda to ale nedovolila.

Právě cestu k premiérské funkci a válku chce film mapovat. Za projektem stojí producenti Cameron Lamb, Damon Lane a Kelly McCormick, scénář napsal Ben Kaplan, který má za sebou třeba portrét bývalého amerického prezidenta Ronalda Reagana pro History Channel a několik epizod dokumentárního seriálu o vietnamské válce. Jméno režiséra ještě není známo.

Kevin Spacey, který se narodil v roce 1959 v americkém South Orange, vstoupil do světa filmu v osmdesátých letech, kdy se objevil v málo známém dramatu Hořkost (1986). Slavnější byla Podnikavá dívka (1988), kde měl rovněž vedlejší roli, a pak drama Konkurenti (1992), kde si zahrál s Al Pacinem.

Během deváté dekády se stal hvězdou, točil velké filmové trháky jako Obvyklí podezřelí (1995), Sedm (1995), L.A. – Přísně tajné (1997). Století pak efektně zakončil pravděpodobně největším hitem své kariéry – psychologickým dramatem/komedií Americká krása o krizi středního věku a mučivé přetvářce v životě americké střední třídy.

I v novém miléniu se Spacey činil, snímky jako Ostrovní zprávy (2001), Svět podle Prota (2001) a Cvokař (2009) měly úspěch u kritiky i diváků. A že dokáže excelovat i v úplně praštěné komedii, dokazuje třeba film Šéfové na zabití (2011).

Reklama

Výběr článků

Načítám