Hlavní obsah

Murakami vydá povídky

Právo, František Cinger, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I u nás populární japonský spisovatel Haruki Murakami vydá v dubnu novou knihu povídek.

Foto: ČTK

Japonský spisovatel Haruki Murakami vydá novou knihu povídek.

Článek

Stane se tak po bezmála devíti letech, neboť dosud poslední povídkovou knihu Tokyo Kitanshu (Záhadné příběhy z Tokia) poslal do světa v roce 2005.

Novinka se bude jmenovat Onna no Inai Otoko-tachi (Muži, kteří nemají ženy) a bude obsahovat pět povídek, které předtím vyšly v časopisech, plus jednu dosud nepublikovanou.

„Nová kniha vyjde v českém překladu příští rok,“ řekl Právu Jindřich Jůzl z nakladatelství Odeon, které Murakamiho knihy v češtině vydává.

Murakami se narodil 12. ledna 1949 v japonském Kjótu. Debutoval v roce 1979 románem Kaze no uta o kike, po kterém o rok později následoval 1973-nen no pinboru (Pinball, 1973). Proslavil se však až třetí knihou Hon na ovci, která v originále vyšla v roce 1982. Získal za ni japonskou literární cenu Noma.

V češtině dosud vyšlo deset jeho knih. Zatím poslední byla povídka Spánek v loňském roce. Letos v říjnu vyjde v češtině Murakamiho kniha s pracovním českým názvem Kronika ptáčka na klíček. Na vánoční trh chystá Odeon ilustrovanou povídku Podivuhodná knihovna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám